Actualitate, Politica, Stiri

Un guvern românofob la Chişinău

Drumul spre Europa a fost oprit brusc prin numirea cabinetului Chiril Gaburici, personaj dubios din anturajul comunistului Vladimir Voronin (om de încredere al Moscovei).

Miercuri, 18 februarie 2015, comuniştii s-au aliat cu PLDM şi PDM pentru a trece noul guvern al Republicii Moldova.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova este un partid condus de Vladmir Voronin, un partid românofob şi anti-european.

Noul premier se numeşte Chiril Gaburici, un prieten foarte bun cu Oleg Voronin, fiul lui Vladimir Voronin (vinovat de violenţele stradale de la Chişinău care au culminat în 5 aprilie 2009, soldate cu un om mort şi zeci de răniţi)…

Guvernul a trecut cu 60 de voturi din totalul de 101: au votat ÎMPOTRIVĂ membrii Partidului Liberal, Iurie Leancă (membru PLDM), dar şi partidul oficial al Moscovei (Partidul Socialiştilor, condus de un personaj dubios, controlat de FSB, Igor Dodon).

Iurie Leancă, fostul premier proeuropean al Moldovei şi propunere de premier în urmă cu o săptămână (12 februarie), a declarat după votarea Guvernului Gaburici: „E o zi care înseamnă un pas înapoi pentru parcursul european. Trei partide pro-europene au câștigat majoritatea în Parlament și două luni și jumătate au pus la încercare răbdarea oamenilor. Situația financiară s-a deteriorat, la fel și situația regională. Azi avem guvern minoritar pentru că nu s-a dorit unul majoritar. Este un guvern construit cu Partidul Comuniștilor. Nimic nu va fi votat fără PCRM, iar PD și PLDM va trebui să negocieze fiecare pas cu comuniștii. Este ziua în care Voronin umilește partidul din care fac parte, un partid născut din lupta anti-comunistă. Voronin conduce azi parada în R. Moldova. În noiembrie mulți cetățeni m-au sfătuit să părăsesc partidul. Am decis atunci să nu trădez partidul din care fac parte. Nu am trădat nici azi cetățenii și valorile PLDM, deci nu am votat alături de PCRM pentru un guvern minoritar”.

 

Foto: inprofunzime.md

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...