Actualitate

Un Crăciun aproape liniştit pentru poliţiştii din Alba

În ziua de Crăciun, peste 150 de poliţişti din judeţul Alba au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să petreacă în condiţii de linişte şi siguranţă.
S-a intervenit la 54 de solicitări primite din partea cetăţenilor prin 112, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.210 lei şi au fost constatate 6 infracţiuni.
De Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.
În data de 25 decembrie a.c., poliţiştii din Alba au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.
În această perioadă au fost intensificate acţiunile de menţinere a climatului de siguranţă publică iar echipajele de poliţie rutieră au fost prezente în trafic astfel încât, în ziua de Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.
În cadrul activităţilor desfăşurate ieri, poliţiştii din Alba au constatat 6 infracţiuni, dintre care 3 de natură judiciară şi 3 la regimul circulaţiei rutiere.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, au fost aplicate 45 de sancţiuni, în valoare de 7.210 lei din care 26 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 18 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi una la alte acte normative.
Totodată, poliţiştii au reţinut 3 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice iar unul pentru alte abateri.
S-a intervenit la 54 de solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.
Poliţiştii din Alba vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină la sesizările cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.
Pentru îndeplinirea acestei misiuni, în zile ce urmează, 104 poliţiştii din structurile de ordine publică, 30 de poliţişti de la rutieră, 11 de investigaţii criminale şi 17 de la alte formaţiuni vor folosi 59 de mijloace auto.

13 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere iar efectivele de poliţie rutieră vor acţiona împreună cu cele de ordine publică pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier.

Având în vedere mesajul de înrăutățire a vremii (atenţionare cod galben) transmis de Administrația Naţională de Meteorologie, valabil şi pentru judeţul Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

În timpul călătoriei să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele din faţă, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...