Actualitate, Cultura, Stirea Zilei, Stiri

INTER-ART AIUD ÎN MALAEZIA: Un contract cultural intercontinental

În urmă cu câteva zile Fundaţia „Inter-Art” Aiud a semnat un parteneriat de colaborare cu Asociaţia malaeziană Sasaran Arts. Prin acest document cele două părţi se angajează să organizeze o serie de evenimente artistice comune şi promovarea reciprocă a culturii din cele două ţări.

În data 29 noiembrie 2014, în cadrul deschiderii oficiale a Festivalului Internaţional de Artă din Sasaran, Malaysia, unde artistul aiudean Ştefan Balog a reprezentat Aiudul, judeţul Alba şi implicit România.

În calitate de preşedinte al Fundaţiei „Inter-Art” Ştefan Balog şi omologul său, Ng Bee, preşedintele Asociaţiei „Sasaran Arts” au semnat protocolul în prezenţa a peste 500 de persoane, artişti participanţi la festival din 23 de ţări, public local prezent la eveniment, reprezentanţi ai guvernului malaysian şi ai administraţiei teritoriale.

Expoziţia de artă românească pe care Fundaţia „Inter-Art” a realizat-o în cadrul festivalului reprezentă primul pas al acestui parteneriat, urmând ca anul viitor o expoziţie de artă malaeziană să fie organizată la Aiud, judeţul Alba.

Expoziţia românească a făcut parte din programul oficial al Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran şi a avut un important succes. Lucrările semnate de Elena Cristea, Anca Sas şi Ştefan Balog au fost admirate de peste 3.000 de vizitatori pe parcursul celor 12 zile cât a durat festivalul.

Festivalul Internaţional de Artă din Sasaran, Malaysia, a marcat anul acesta o ediţie deosebită şi tinde să devină una din cele mai importante tabere de creaţie din Asia. Au fost prezenţi 70 de artişti din 23 de ţări din toate colţurile lumii, care au creat pe mai multe ateliere: pictură, grafică, sculptură, ceramică.

În închidere a festivalului a fost prezentată sinteza celor 2 săptămâni de artă…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...