Actualitate

Un ciclon de aer polar aduce temperaturi scăzute și ploi în toată România

Duminica, 23 septembrie, Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene de intensificări ale vântului care vor fi valabile luni între orele 02.00 și 23.00, dar și o informare prin care avertizează că în aproape toată țara va avea loc, începând de duminică noaptea, o răcire accentuată a vremii, iar marți, 25 septembrie, temperaturile vor fi cu 8-10 grade sub normalul acestei perioade. Motivul acestei scăderi bruște a temperaturii este un ciclon de aer polar care va aduce frig, ploi și chiar ninsori.

Astfel de duminică noaptea de la ora 23 va începe o perioadă în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50 – 60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni  și va ține până miercuri, 26 septembrie, la ora 8. În zona montană, la altitudini de peste 1.800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Luni, 24 septembrie, între orele 2 și 10, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona montană, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h. În anumite părți ale munților vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100 – 120 km/h.

Tot luni între orele 10 și 23, în Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65 – 70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100 – 120 km/h.   

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2018

About Author

Adrian Contor


ONE COMMENT ON THIS POST To “Un ciclon de aer polar aduce temperaturi scăzute și ploi în toată România”

  1. Se va ajunge la două anotimpuri adică vom avea vară și iarnă. Cam aici se îndreaptă lucrurile după părerea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...