Actualitate

Un bărbat a chemat jandarmii pe motiv că o femeie intenţiona să-l bată

apeluri-la-112-seful-de-post-mi-a-dat-cu-spray-lacrimogen-si-am-fost-retinut-de-politie-fara-motiv_size6Incidentul s-a petrecut joi, 18 iulie a.c., la halda de zgură din incinta fostei uzine Mecanica din municipiul Alba Iulia.

Cei doi căutau fier vechi, iar la un moment dat a izbucnit un conflict spontan.

Motivul, după cum aveau să constate ulterior jandarmii, a fost intenţia bărbatului de a-şi însuşi o parte din metalul găsit de femeie.

Identificat ca fiind Octavian M. ( 34 de ani) acestuia i-au fost explicate situaţiile în care este îndreptăţită apelarea numărului unic pentru semnalarea situaţilor de urgenţă, iar la final a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru prevenirea reapariţiei unor astfel de cazuri reamintim că numărul unic pentru apelurile de urgenţă se apelează atunci când este necesară intervenţia organelor specializate pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

De asemenea, atenţionăm că, potrivit Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 –republicată – alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la fata locului, fără motiv întemeiat constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...