Actualitate, Stirea Zilei

Tupeu maxim la STP ALBA, după ce a primit aproape 6.000.000 de euro din bugetul local, societatea nu are bani de taxe și impozite

 

Deși în acest an a primit mai bine de cinci milioane de euro din bugetul municipiului Alba Iulia, Societatea de Transport Public nu își pemite să plătească impozitele și taxele la bugetul local.

În anul 2016-2017 STP a primit de la Consiliul Local Alba Iulia sume fabuloase de bani sub formă de subvenție. Aproape șase milioane de euro au trecut prin conturile unui ONG, inventat de Primărie, pentru a ajunge la Societatea de Transport Public. Totuși conducerea STP Alba Iulia nu reușește să gospodărească milioanele de euro și cere Consiliului Local Alba Iulia o eșalonare a datoriilor la bugetul local. Suma datorată este de 354.925 lei, echivalentul a 78.000 euro și reprezintă impozitele auto, impozitele pe clădiri, impozitul pe teren intravilan și taxele de afișaj.

Printr-o hotărâre a Consiliului Local Alba Iulia, Societatea de Transport Public, urmează să plătească datoriile la bugetul local în termen de cinci ani de zile cu o rată ce nu depășește 350 de lei lunar .Documentele ne-au fost puse la dispoziție de consilierul județean Daniel Zdranc

  

 

Societatea de Transport Public (STP) S.A. Alba Iulia a câştigat premiul de excelenţă oferit de IRU (Uniunea Internaţională a Transportului Rutier) pentru cel mai bun operator de transport cu autobuze din Europa. Pentru a susține în continuare această afacere din bani publici, conducerea Primăriei Alba Iulia a apelat la o inginerie. Astfel că milioane de euro sunt alocate anual acestei firme private de transport de către Consiliul Local prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba – Transport Local iar Societatea abia rezistă pe piață.

Opiniatransilvana

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 august 2017

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...