SEBES ALBA
Actualitate

Trei femei şi doi copii salvaţi de jandarmii montani şi salvamontişti în munţii Şurianu

Neatenţia şi poate spiritul de aventură era să le coste scump astăzi, duminică 16 februarie, pe trei femei şi doi copii, din judeţul Mureş.
Aceştia se întorceau de la schi de la Domeniul Şurianu şi se îndreptau spre spre Sebeş dar în loc să meargă pe drumul principal au ales să se abată pe o scurtătură.
Aventura lor s-a încheiat brusc după ce autoturismul, Mercedes ML, a rămas suspendat pe stratul de zăpadă. Norocul lor a fost că maşina s-a împotmolit aproape de un canton sau centru de colectare a fructelor de pădure, prin urmare un reper cunoscut de jandarmii montani, ceea ce a scurtat timpul de intervenţie. De asemenea au avut noroc cu semnalul la telefon.
Cele trei femei şi doi copii au fost salvaţi de un echipaj al jandarmeriei montane şi un salvomontist. Echipajul de salvare a intervenit cu un autoturism de salvare al Salvamontului, dotat cu cabestan.
Jandarmii montani şi salvamontiştii avertizează că până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Reamintim faptul că drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa înspre Obârşia Lotrului.
TOATE CELELALTE COMUNICAŢII/SCURTĂTURI ETC., SUNT IMPRACTICABILE ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ

Distribuie Acum

15 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *