Actualitate, Evenimente, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Traseul românilor care vor veni din toată Europa la Alba Iulia de 1 Decembrie

Pentru a sărbători cum se cuvine 100 de ani de la Marea Unire, un număr impresionant de români care lucrează în Europa și nu numai au anunțat pe rețelele de socializare că se vor deplasa la Alba Iulia pentru a participa la manifestările dedicate Centenarului. Mai mulți români din Marea Britanie au postat pe Facebook traseul pe care îl vor urma pentru a ajunge până pe 1 Decembrie la Alba Iulia.

„Coloana din Londra va pleca joi 29 noiembrie seara, orele 22:00, din Dover, Marea Britanie și va ajunge la orele 17:00 pe 30 Noiembrie în Szolnok, Staţia Mall pe E60 unde ne grupăm cu maşinile venite din Spania, Italia, Germania, Luxemburg, Elveţia, Belgia, Ţările Nordice, Austria. Cine doreşte să vină şi nu are maşină, poate să ne contacteze în privat sau aici pe postare pentru că avem locuri în maşini! La Oradea, pe 30 Noiembrie, ora 20:00, se alătură maşini din ţara şi nu numai, la fel şi la Gilău pe 1 Decembrie ora 5:30-06:00 dimineaţa la intrarea pe autobandă! Împreună coloana va intra în România la orele 20:00 pe la vama Borş, vom merge pe ruta Borş-Oradea-Cluj-Aiud-Alba Iulia. Dimineaţa la oră 08:00 o să ajungem la Gară în Alba Iulia unde ne vom întâlni cu fraţii noştri din România şi Basarabia, de acolo vom participa la Marşul Unirii pentru Centenar”.

Preşedintele Acţiunii 2012, George Simion a declarat: ”Am vorbit cu coordonatorul mişcării «Diaspora Europeană», Mario Mocan, care va participa alături de români din diaspora la Alba Iulia. Ei se vor întâlni cu o seară înainte în Vama Borş şi vor veni în coloană către Alba Iulia, pentru a fi la 8 dimineaţa la gara din Alba Iulia. Să nu politizăm în vreun fel şi să lăsăm deoparte toate scandalurile şi certurile din societatea românească în această zi importantă pentru toţi românii. Indiferent de credinţele noastre, de apartenenţele unora sau altora la partidele politice, e important ca noi, poporul, să dăm un exemplu de unitate şi palma dată politicienilor să fie una simbolică, să arătăm că noi am fost în stare să facem ceva în Anul Centenarului. După aceea, avem restul de 364 de zile din an să ne războim cu clasa politică şi cu multe instituţii care nu îşi fac treaba”

Sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 8 dimineața, reprezentanții Diasporei vor pleca de la gara Alba Iulia într-un marș care va ajunge în Piața Tricolorului. Marșul va fi unul pașnic în cadrul căruia participanții vor purta drapele tricolore gigantice și vor cânta cântece patriotice, mesajul acestora fiind unul de unitate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 noiembrie 2018

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...