Actualitate

Tranzacţia bancară a anului

Banca Transilvania anunţa astăzi semnarea unui angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile Volksbank România de la Österreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG şi WGZ BANK AG.
Acest pas se înscrie în strategia băncii de a aduce valoare adăugată prin achiziţii de bănci şi portofolii, se arată în comunicatul instituţiei de credit.
BT şi Volksbank România vor funcţiona ca entităţi bancare distincte în următoarele luni, până la finalizarea formalităţilor legale şi obţinerea tuturor aprobărilor aferente. După închiderea tranzacţiei va începe integrarea Volksbank România în structura BT.
„După integrare, având în vedere cotele de piaţă ale celor două bănci, Banca Transilvania îşi va continua planul de a ajunge pe locul 2 în topul băncilor din România. BT este bine capitalizata, are lichiditate mare, o cotă de piaţă în creştere şi rezultate financiare pozitive”, declară Horia Ciorcila, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.
Banca Transilvania şi Volksbank România sunt bănci universale şi au în comun modelul de business, categoriile de clienţi cărora li se adresează şi piaţa autohtonă. Ca rezultat al tranzacţiei, BT îşi propune armonizarea punctelor forte ale celor două bănci, pentru eficientizarea activităţii, costuri mai mici pentru clienţi, reţea mai mare de sedii şi produse noi.
În prezent, Banca Transilvania este cea mai mare instituţie bancară cu capital privat majoritar românesc şi se afla pe poziţia a treia în topul băncilor din România, cu o cotă de piaţă în funcţie de active de 9,7%, în creştere.
Consultanţii Băncii Transilvania pentru această tranzacţie au fost: Legal – Casa de avocatură Peli Filip, Financiar – KPMG România, Investment Banking – VCP Vienna Capital Partners. În ceea ce priveşte Volksbank, aceasta a avut ca şi consultanţi: Legal – Schoenherr şi Asociaţii, respectiv Investment Banking – Rothschild.

Banca Transilvania este pe locul trei în topul băncilor din România, în funcţie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, ÎMM şi Retail. BT are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din aproape 550 de sedii şi 1,88 de milioane de clienţi activi. Strategia băncii este susţinută de acţionari internaţionali, BERD şi IFC-Banca Mondială. În 2014, Banca Transilvania a împlinit 20 de ani.
sursa: http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/tranzactia-anului-in-finante-banca-transilvania-e-mai-aproape-de-locul-doi-dupa-achizitia-volksbank-romania-104748/

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...