ALBA
Actualitate

Transportatorii din Alba au blocat luni Sebeșul

camion2Transportatorii din toată țara au intrat luni în greva generală pet imp nelimitat. Solidari cu colegii lor din țară, peste 100 de transportatori din Alba s-au alăturat acestui protest.
Protestul din Alba s-a desfășurat într-un mod deosebit. Astfel peste 300 de TIR-uri şi camioane s-au adunat luni în Sebeş, unul din cele mai aglomerate orașe din țară şi au circulat cu viteză redusă pe artera principală din oraş.
Nemulțumirile transportatorilor vizează majorarea accizei cu 7 eurocenţi la carburanţi, amenzile mari, drumurile proaste, lipsa parcărilor și de noile propuneri de modificare a codului rutier. După ce au traversat orașul autovehiculele au ”tras pe dreapta” în parcarea de la ieșirea din oraș spre Deva.
”În felul acesta sperăm să ne facem și noi văzuți de noua doamnă ministru care, de când s-a instalat în funcţie, nici măcar nu a dorit să se întâlnească cu noi. Suntem singurul sector din transporturi care producem la momentul actual. CFR-ul e subvenţionat, Metrorexul, Taromul, flota nu o mai avem demult. Transportul rutier este singurul care este susţinut 100% de întreprinzătorul privat şi singurul care ţine în spate o armată de incompetenţi din minister şi nu numai. Este foarte greu dacă de la 1 ianuarie mai intră şi 7 cenţi practic ne a omorât, dacă mai intră şi codul rutier, dacă pune licenţă la sprintere, ne-a teminat! Gândiţi-vă ce face o brutărie care duce trei lăzi de pâine. Îi trebuie atestat, coordonator licenţă, plus amenda e 300 de milioane. Întâi trebuie să reglăm legile pentru cei mari şi apoi să vedem dacă putem să reglăm şi la cei mici. Ideea e că dacă nu ne oprim acum voluntar, ne vom opri după 1 ianuarie 2014 involuntar!”, a declarat Dumitru Blaga, președintele Asociației Operatorilor de Transport Rutier “Apulum”.

Distribuie Acum

9 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...