Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Transalpina plină de turiști

Duminică după-amiază vremea superbă a adus pe șoseaua Transalpina, sute de autoturisme din toată țara.

Se spune că o zi petrecută în mijlocul naturii îți dă putere pentru o lună întreagă, iar de aceasta vorbă, ne aducem aminte imediat ce intrăm pe Drumul Regelui. Transalpina străbate Munții Parâng dintr-o parte în alta și te ridică la altitudini de peste 2000 de metri. Fiecare serpentină pe care o străbați pentru a savura acest peisaj, te relaxază în adevărul sens al cuvântului.

Drumul este dificil, durata medie de parcurgere a traseului de 150 de kilometri este de aproape 3 ore, iar în acest an a fost montat și o parte din parapetele metalice de protecţie în zonele periculoase.

Cu toate acestea, imaginile munților şi frumusețea peisajelor ţi se întipăresc în minte, lumea văzută de la 2.145 de metri fiind cu totul alta. Pe o distanță de câțiva kilometri se aștern doar vârfurile munților, pădurile, apele și pe alocuri câte o stână de oi.

Mergând pe traseu, am întâlnit niște turiști care vizitau Drumul Regelui, cu un ghid pe care l-au descoperit pe un site de anunțuri. In timp ce serveam masa la Restaurantul Popasul Regelui, am căutat și am descoperit că pe www.negociat.ro , o plimbare pe Transalpina costa 400 de lei de persoana. Nu știm dacă este mult sau puțin dar sunt persoane care apelează și la aceste servicii.

Paca Maria-Adriana

Radio Orion Sebeș Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 septembrie 2016

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...