Actualitate

Transalpina blocată de autorităţi: CNADNR nu a reziliat contractul cu Romstrade

Cum este de aşteptat autorităţile din România se pricep cel mai bine la birocraţie şi la încurcat lucrurile. Cam aşa stă situaţia în acest moment cu Translpina, cea mai înaltă şosea din România care face legătura între Sebeş şi Novaci(jud. Gorj).

De aproape doi ani lucrările la Transalpina sunt blocate după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale nu a organizat o licitaţie pentru continuarea lucrărilor la această investiţie după ce Romstrade, connstructorul ce a efectuat lucrări până acum doi ani, a intrat în insolvenţă.

Motivul pentru care nu s-a organizat licitaţia este unul simplu conform jurnaliştilor de la ZF: CNADNR nu a reziliat contractul cu Romstrade.

„CNADNR a demarat procedura de reziliere a contractului de execuţie lucrări încheiat cu firma Romstrade, în prezent fiind deschisă o acţiune prealabilă la Tribunalul Municipiului Bucureşti pentru rezilierea judiciară a acestui contract. După finalizarea procedurilor de reziliere se va putea demara procedura de achiziţie publică pentru atribuirea unui nou contract de execuţie pentru lucrările rămase de executat“, potrivit unui răspuns transmis către ZF de compania de drumuri. În timp ce CNADNR susţine că a deschis o acţiune de reziliere judiciară a acestui contract pentru a putea organiza o nouă licitaţie pentru finalizarea lucrărilor, administratorul judiciar al Romstrade afirmă că nu a primit nicio citaţie de la tribunal cu privire la rezilierea contractului, dar şi că lucrările nu au continuat din cauza CNADNR, care nu a obţinut autorizaţia de mediu pentru acest proiect.

sursa:http://www.zf.ro/

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...