Actualitate, Politica, Stiri

Traian Băsescu: Militaţi pentru MCV, e necesar şi ne fereşte de derapaje

Prezent la Congresul PMP, fostul preşedinte Traian Băsescu a abordat şi problema Mecanismului de Cooperare şi Verificare pe Justiţie.

Traian Băsescu: „Vă mai dau un element de satisfacţie, din lumea politică. Mă uit la toţi demagogii care au făcut suspendarea din 2007, din 2012, care se adunau şi la Argeş în jurul preşedintelui CJ, care se duceau şi cu Bivolaru la Parchetul General, care spuneau că justiţia este politică. Mă uit că astăzi spun ce spuneam eu în 2005, vorbesc de justiţie independentă. Uitaţi-vă la ei, dar uitaţi-vă şi în ochii lor, încă nu sunt sinceri. Încă nu au internalizat această nevoie pe care orice popor o are, de instituţii capabile să facă dreptate. Vorbesc aşa, le sticlesc ochii când vorbesc de justiţie, toţi suntem egali în faţa legii, îi vezi că nu vorbesc din suflet, vorbesc din poză.Dar, slavă Domnului, că o fac şi acum. Pentru că uşor, uşor tot vorbind în fiecare zi s-ar putea ca într-un an, doi, să aibă şi în suflet această credinţă că au nevoie de jusiiţie.Deci susţineţi continuarea MVC, încă ne este necesar şi ne păzeşte de derapaje…”.

Băsescu îşi îndeamnă susţinătorii, aşa-nimiţii băsişti: „Militați pentru păstrarea MCV. Eu nu spun că justiția actuală este perfectă, dar comparați rapoartele MCV din 2005 și cele din 2014”.

Justiţia rămâne singurul subiect pe care îl mai poate aborda după 10 ani de domnie păguboasă. Problema este că după plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, Justiţia pare a fi eliberată, şi a atacat dosare grele care îi privesc pe prietenii lui Traian Băsescu: Elena Udrea (cu 3 dosare la DNA), Adriean Videanu…

În urmă cu o lună, noul preşedinte, Klaus Iohannis, s-a adresat magistraţilor, spunând că s-au făcut paşi mari care justifică eliminarea MCV-ului.

Foto: rnews.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...