Actualitate, Comunicate

Toxiinfecția de la Rimetea: Activitatea pensiunii, suspendată de DSP Alba şi amendă de 15.000 de lei de la DSVSA

După cinci zile de la înregistrarea cazurilor de toxiinfecţie alimentară de la Rimetea, cei 15 copii care au avut nevoie de îngrijiri medicale erau externaţi din spitalele de la Alba Iulia şi Aiud. Activitatea pensiunii la care aceştia erau găzduiţi în tabără a fost suspendată de DSP Alba, până la remedierea deficienţelor constatate. De asemenea, DSVSA Alba a aplicat o amendă de 15.000 de lei pentru lipsa autorizării sanitar-veterinare a blocului alimentar.

Directorul DSP Alba, Cornel Piţu, a precizat că pensiunea nu mai are permis pentru activitate până când va remedia deficienţele, iar reprezentanţii Direcţiei vor verifica respectarea măsurilor impuse, printre care cele de igienizare a spaţiului.

Probele de alimente prelevate de la faţa locului nu indicau vreo problemă, ceea ce a determinat inspectorii să constate că unul dintre produsele de bază folosite pentru prepararea mâncării, în perioada 15-16 iulie, ar fi creat suspiciuni, însă nu a mai fost posibilă testarea acestuia, deoarece nu se mai regăsea în incinta localului.

DSP Alba va prezenta concluziile anchetei în zilele următoare.

A fost aplicată şi o amendă de 15.000 delei de către reprezentanţii compartimentului Antifraudă de la DSVSA Alba, pentru funcţionarea fără înregistrare sanitar-veterinară (lipsa autorizaţiei) şi în condiţii improprii a blocului alimentar (bucătărie). Probele de alimente sunt încă în analiză.

Vineri un număr de 15 copii care se aflau în tabără la Rimetea, lângă Aiud, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Patru dintre ei au fost transportaţi cu ambulanţa la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, iar restul de 11, la unitatea spitalicească din Aiud.

Cei 15 copii, din diferite zone ale ţării, de naţionalitate maghiară şi română, se aflau în tabără la o pensiune din localitatea Rimetea. Vineri dimineaţa, au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, respectiv greaţă, vărsături, febră, dureri abdominale şi deshidratare şi au fost transportaţi la spital.

Aceştia au vârste între 10 şi 14 ani şi sunt cinci băieţi şi 10 fete.

Potrivit unor surse de la faţa locului, copiii fac parte dintr-un grup de dansuri populare şi sunt din Cluj. Urmau să susţină un spectacol sâmbătă. Joi, la masă, au primit, printre altele, tocăniţă de pui cu mămăligă, supă, gem şi mezeluri. S-au simţit rău încă din noaptea de joi spre vineri.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...