Actualitate, Evenimente, Locale, Sanatate, Social, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Toți pacienții confirmați cu gripă în jud. Alba au fost externați

*6 noi suspecți de gripă așteaptă rezultatele probelor de la Institutul Cantacuzino *10 cazuri AH1 si 5 cazuri AH3 in județul Alba

Lupta cu gripa la nivelul județului Alba încă nu s-a încheiat, iar la nivel național deja se înregistrează 87 de decese. De menționat că niciunul dintre aceștia nu fuseseră vaccinați anti-gripal anterior și, de asemenea, toți aveau condiții medicale preexistente.

Din fericire, deocamdată la nivelul Județului Alba nu s-a înregistrat niciun deces pus pe seama gripei și eventuale complicații, iar rata de imunizare a populației este printre cele mai mari din țară: aproximativ 10%.

Mai mult, toți pacienții confirmați până la ora redactării acestui material au fost deja externați: “La ora actuală, la nivelul județului Alba avem 15 cazuri confirmate, toate fiind și externate. Totodată mai avem încă 6 cazuri cu suspiciune ale căror probe au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmare, iar dintre aceștia 3 sunt internați la Secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean. Din informațiile noastre evoluția tuturor pacienților internați este una favorabilă . Vorbim despre forme medii și ușoare ale bolii”, ne-a declarat Directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, Alexandru Șinea.

De menționat că până acum, în județul Alba dintre cei 15 pacienți confirmați de către Institutul Cantacuzino 10 au fost confirmați cu virusul A-subtipul H1, iar ceilalți 5 cu virusul A-subtipul H3.

De altfel, la capitolul imunizare județul nostru are o rată considerată a fi una foarte bună la nivel național, dacă avem în vedere că sunt județe în țară unde nu depășește 3-4%:  “La nivelul județului Alba au fost vaccinați un număr de 28.000 de persoane, vorbind aici de dozele primite de la Ministerul Sănătății. Dar suplimentar au mai fost câteva mii care au achiziționat vaccinul direct din farmacii și și l-au administrat”, ne-a mai declarant directorul DSP, Alexandru Șinea.

Simptome gripa:

-Febră bruscă înaltă, între 38 și 40 grade Celsius

-Dureri musculare

-Transpirație abundentă

-Frisoane

-Senzație de epuizare și nevoia de a sta întins în pat

-Tuse seacă

Simptomele gripei apar după aproximativ trei zile de la infectare și dispar, în general, într-o săptămână, deși senzația de oboseala poate dura mai mult timp. În cazul prezenței acestor simptome consultați de urgență medicul de familie și, după caz, secția de urgențe a spitalelor.

Ce putem face pentru prevenirea gripei:
– VACCINUL ANTIGRIPAL. Este important să știm că vaccinul se reînnoiește anual pentru că tulpina virusului este extrem de diversifică.

– Spălatul cât mai des pe mâini cu apă și săpun este VITAL.

– Dezinfectați regulat obiectele pe care le folosesc mai multe persoane. În special telefonul mobil trebuie dezinfectat întrucât acesta poate deveni cel mai mare purtător de bacterii și virusuri pe parcursul unei zile.
– Evitați aglomerațiile pentru a evita sursa principală de răspândire a gripei.

– Abordați un stil de viată sănătos, cu exerciții fizice, odihnă deplină și o dietă bogată în fructe și legume.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

5 februarie 2019

About Author

Florin Soare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...