Actualitate, Politica, Stiri

Toni Greblă, judecător al Curţii Constituţionale, adus cu mandat la DNA

Un judecător de la Curtea Constituţională a României – Toni Greblă – a fost dus astăzi la sediul DNA.

De remarcat că judecătorul a fost dus cu mandat, nu cu citare.

Toni Greblă este cercetat pentru acţiuni infracţionale anterioare numirii sale la CCR: este vorba de acţiuni ilegale desfăşurate din perioada când era parlamentar (senator PSD).

Vizita lui Toni Greblă la DNA a durat puţin peste jumătate de oră, după care judecătorul a plecat. La ieşirea de la DNA acesta a declarat că i s-au adus la cunoştinţă anumite fapte ale finului său Ioan Bîrcină. „Eu nu am luat niciodată bani de la cineva. Și am fost chemat astăzi aici pentru lucruri care nu au legătură cu activitatea mea de la Curtea Constituțională. Îmi periclitează imaginea și asta mă deranjează. Am fost ridicat de la apartamentul în care locuiesc”, a spus Toni Greblă la finalul audierii.
Surse judiciare citate de Realitatea TV, dar şi de Mediafax, au precizat că Toni Greblă ar fi primit materiale electorale pentru campania din 2012, un autoturism BMW şi două rochii de la finul său, omul de afaceri Ion Bîrcină, pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia. Potrivit unor documente ale procurorilor, judecătorul ar deţine, prin interpuşi, o fermă de struţi în Teleşti, satul Şomăneşti, judeţul Dolj, fapt care contravine cu statutul său de judecător. Mai mult documentele de proprietate, pe numele socrei lui Greblă, au fost semnate chiar de acesta în calitate de prefect al judeţului Gorj, respectiv preşedinte al Comisiei judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor.
Potrivit legii Toni Greblă nu poate fi reţinut sau arestat decât cu acordul Senatului României, instituţia care l-a numit în funcţie în decembrie 2013.
Este primul judecător de la Curtea Constituţională care este dus la audieri la DNA.
Cazul judecătorului Toni Greblă vine la doar câteva ore după ce fostul ministru de interne Cristian David a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat că a luat mită 500.000 de euro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 ianuarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...