Actualitate, Social

Tinerii până în 35 de ani pot primi servicii de consiliere pentru joburi în UE

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani au o nouă posibilitate de a-şi găsi un loc de muncă în străinătate. Este vorba despre consiliere prin EURES – Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar şi servicii de mediere şi recrutare.

Această iniţiativă este cuprinsă într-un proiect derulat în colaborare cu serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia şi insulele Azore, “Your first EURES job”, în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere şi servicii de recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice şi a reţelei EURES având ca rezultat concret plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate.

Programul „Primul tău loc de muncă EURES” se adresează tinerilor solicitanți de locuri de muncă și angajatorilor care caută să își ocupe posturile vacante.

Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pe care pot aplica cetăţenii români şi europeni sunt afişate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european.

De asemenea, tinerii în vârstă de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele opt ţări participante la proiectul YFEJ pentru a obţine informaţii despre proiect şi oportunităţile de ocupare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...