Actualitate, Educatie, Stiri

Tineretul Naţional Liberal a cerut noului ministru al Educaţiei alocarea a 6% din PIB

Tineretul Naţional Liberal (TNL) cerut noului ministru al Educaţiei Naţionale, domnul Sorin Câmpeanu, să respecte art. 8 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011 și să solicite alocarea, în Legea Bugetului pe 2015, a 6% din PIB pentru educație și 1% din PIB pentru cercetare.

Guvernul Ponta a propus o alocare bugetară de doar 3,51% din PIB pentru domeniul educaţiei, fără a lua în considerare nevoile sistemului şi cerinţele stabilite prin lege, dar şi fără a ţine cont de solicitarea de a acorda 6% din PIB pentru educaţie, adresată în mod imperativ de către TNL, la începutul săptămânii trecute, atât primului – ministru, cât şi ministrului Remus Pricopie.

TNL a luat act de decizia primul-ministru, Victor Ponta, de a remania fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, principalul responsabil pentru o serie de probleme cu care s-a confruntat sistemul în această perioadă. Cu această ocazie, TNL atrage din nou atenţia primului-ministru Victor Ponta, şi noului ministru al Educaţiei, asupra atitudinii complet iresponsabile cu care au fost tratate nevoile sistemului educaţional din România şi solicită reluarea procedurilor pentru realizarea corespunzătoare a bugetului pentru educaţie şi cercetare pentru anul 2015.

De asemenea, TNL atrage atenţia ministrului Sorin Câmpeanu asupra unei importante probleme din sistem şi anume lipsa organizării procedurilor de licitaţie pentru achiziţionarea manualelor şcolare pentru elevii claselor I – IV. Este inadmisibil ca, înainte cu două săptămâni de încheierea anului 2014, elevii români să nu poată beneficia de abecedare şi manuale şcolare noi.

Prin acordarea bugetară de doar 3,51% din PIB pentru educaţie, sistemul nu poate supravieţui, iar problemele grave nu vor putea fi soluţionate cu adevărat. Prin amendarea bugetului şi creşterea acestuia cu până la 6% din PIB, nu doar sistemul educaţional din România va avea de câştigat, ci întreaga societate.

Prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba

Foto: en.usamv.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...