Actualitate, Evenimente, Stiri

Test Google de Ziua Pământului

În 22 aprilie 2015, de Ziua Pământului, utilizatorii Google sunt chemaţi să răspundă la cinci întrebări:

1. Ce faceţi de obicei vineri seara?
2. Dvs. şi cel mai bun prieten/ cea mai bună prietenă apăreţi la o petrecere cu ţinute identice. Cum reacţionaţi?
3. Alegeţi o gustare
4. Ce calităţi căutaţi la un partener?
5. Alegeţi un hobby.

Apoi, TESTUL DE ZIUA PĂMÂNTULUI de la Google le va spune cu ce animal se aseamănă cel mai bine din punct de vedere al comportamentului.

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Conform celor de la gandul.info, Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată faţă de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre – mai spun cei de la gandul.info.

În anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde.

Pe 22 aprilie 1970, 20 de milioane de americani, au ieşit pe străzi, parcuri sau în amfiteatre pentru a protesta în favoarea unui mediu înconjurător mai stabil şi mai sănătos. Denis Hayes, coordonatorul naţional, şi tânăra lui echipă, au organizat proteste masive din oraş în oraş. Mii de colegii şi universităţi au organizat proteste împotriva deteriorării mediului înconjurător. Grupuri care militau împotriva vărsărilor de petrol, fabricilor care poluau şi a centralelor electrice, deşeurilor toxice, pesticidelor, pierderea faunei, au realizat dintr-o dată că au atât de multe valori şi principii în comun, scrie întorsura.ro.

Ziua Pământului este acum sărbătorită pe plan internaţional ca o expresie comună, ca o dorinţă publică de a construi o societate stabilă. Unind cetăţenii activişti, această zi educă şi mobilizează oamenii din întreaga lume pentru a proteja mediul înconjurător.

Cum putem sărbători Ziua Pământului conform gandul.info?

– opriţi echipamentele electronice precum televizorul atunci când nu le folosiţi. Acel mic punct roşu de stand-by, arată şi faptul că încă se foloseşte energie electrică
– econimisiţi apa: opriţi robinetul atunci când vă spalaţi pe dinţi (când îi periaţi)
– colectaţi apa folosită la spălarea fructelor sau legumelor pentru a va uda plantele cu ea
– reciclaţi hârtia, sticla, plasticul şi alte deşeuri
– folosiţi baterii reincarcabile
– trimiteţi e-felicitări în locul celor de hârtie
– luaţi-vă de acasă pungi sau sacose pentru a aduce acasă cumpărăturile
– orientaţi-vă după produse care nu au foarte mult ambalaj (sau au ambalaj de hârtie, nu de plastic)
– cumpăraţi fructe şi legume crescute organic, îmbrăcăminte din bumbac etc
– nu cumpăraţi sticle de apă dacă ştiţi că apa de acasă este potabilă – transportul apei de la locul de extracţie până la rafturile supermarketului reprezintă o mare cheltuială de energie, plus că sticlele de plastic sau sticla se adună la deja marele munte de gunoaie. Dacă totuşi cumparaţi apa îmbuteliată, cumparaţi de la sursele locale (citiţi etichetele) şi cumpăraţi apa a căror sticle sunt reciclabile
– alegeţi produse biodegradabile pentru curăţare (detergenţi etc) pentru ca acele chimicale să aibe efecte cât mai puţin negative asupra solului şi asupra pânzei freatice (apa de sub pământ)
– cumpăraţi cele mai economice produse pentru locuinţa dumneavoastră.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...