Actualitate, Politica, Stirea Zilei

Teodor Atanasiu: PSD blochează sancționarea traseiștilor și fuge de alegători

Sancționarea traseiștilor din campania prezidențială, legalizată de Guvernul condus de Victor Ponta prin OUG 55/2014, este blocată de PSD, care menține actul normativ în sertarele Parlamentului.
Au trecut cinci luni de zile de când Curtea Constituțională a admis sesizarea PNL și a constatat că PSD a încălcat principiile statului de drept în încercarea de a falsifica rezultatul alegerilor.
Necesitatea sancționării traseismului este ceea ce trebuie să rezulte prin respingerea OUG 55, respectiv prin încetarea mandatelor aleșilor locali care și-au trădat alegătorii și partidul pe listele căruia au candidat. Tergiversarea acestui proces arată, încă o dată, fața dizgrațioasă și atitudinea anti-democratică a PSD, care ignoră cu bună știință acest subiect.
Lipsa de respect, chiar disprețul, față de principiile democrației o putem constata și în refuzul lui Victor Ponta de a organiza alegerile parțiale, în ciuda deciziei instanței de judecată de la Cluj. Guvernul Ponta așteaptă să piardă definitiv procesul deschis de PNL, doar, doar nu va ajunge în fața electoratului, pentru că altfel va primi un mesaj clar din partea cetățenilor: ”Fără PSD!”
Constat că Victor Ponta nu are nicio problemă de conștiință legată de faptul că atunci când se afla în Opoziție urla din toți rănunchii, și pe bună dreptate, că Guvernul împiedica organizarea alegerilor parțiale. Ponta transformat guvernarea în suma intereselor personale și de grup, fără legătură cu interesul public, pentru menținerea la putere cu orice preț.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...