Actualitate, Politica

Teodor Atanasiu pregăteşte debarcare fostul său şef Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea Senatului

Senatorul liberal de Alba, Teodor Atanasiu a declarat că liberalii au reuşit să strângă în jur de 80 de semnături pentru Proiectul de Hotărâre privind revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

Vă reamintim că Tăriceanu a plecat din PNL anul trecut şi a înfiinţat Partidul Liberal Reformator pe structura Partidului Naţional de Mediu, al cărui preşedinte şi este.

„Avem spre 80 (de semnături — n.r.) și sunt doar semnăturile din grupul PNL și independenții care au vrut să se alăture cu semnăturile. Deci nu avem de la alte grupuri parlamentare”, a spus luni Atanasiu.
El a adăugat că solicitarea PNL de revocare a lui Tăriceanu de la șefia Senatului va fi transmisă Biroului Permanent la „momentul oportun”, conform Agerpres.

Conform Regulamentului Senatului, pentru revocarea președintelui acestei camere este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. Potrivit site-ului Senatului, în prezent sunt opt senatori neafiliați grupurilor parlamentare, iar grupul senatorial al PNL însumează 61 de senatori.

Un aspect interesant este faptul că Tăriceanu a fost şeful direct al lui Teodor Atanasiu în momentul când actualul preşedinte al Senatului deţinea funcţia de preşedinte al PNL dar şi în perioada când a deţinut funcţia de premier al României. În guvernul Tăriceanu pentru doi ani de zile Teodor Atansiu a deţinut pentru doi ani funcţia de ministru al Apărării!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...