Actualitate

Tentativă de mituire a unui poliţist din Cut. Şoferul vinovat s-a ales cu dosar penal

politie controlOfiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie  (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba, au prins în flagrant o persoană care a încercat ieri să mituiască un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu suma de 50 de euro. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită.

În fapt, în data de 17.03.2014, ora 10.30, un poliţist al Postului de poliţie Cut, aflându-se în timpul serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier pe raza  comunei Cut, a oprit un autoturism condus de F.C., de 40 de ani, din comuna Jina, judeţul Sibiu.

În urma verificărilor efectuate, poliţistul a constatat faptul că asigurarea pentru răspundere civilă a autovehiculului era expirată, contravenţie sancţionată de lege cu amendă şi măsura complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

În momentul în care conducătorul auto a fost informat în legătură cu faptul că va fi sancţionat, i-a propus polițistului să îi ofere o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

Agentul de poliţie s-a desistat de propunerea făcută de către F.C. şi a informat de îndată structurile specializate care au realizat prinderea în flagrant, în timp ce conducătorul auto îi oferea polițistului suma de 50 de euro.

Împotriva lui F.C. a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Tribunalul de pe lângă Tribunalul Alba, pentru săvârşirea infracțiunii de  dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 290 alin 1 Cod Penal.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 martie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...