Evenimente, Stiri

Tema celei de-a patra ediții a conferinței ”Repatriot” găzduită de Alba Iulia: ”Unirea de astăzi pentru tinerii de mâine!”

Românii din țară și de pretutindeni stau la baza dezvoltării unei civilizații sănătoase, iar această schimbare survine doar în urma întăririi legăturilor dintre noi. Astăzi, mai mult ca niciodată, este necesar sa depășim barierele care ne separă, să generăm interacțiune și legături strânse între România, Diaspora și românii din jurul granițelor și să mai facem un pas către valorificarea normalității.

În acest spirit, RePatriot revine pe 1 Decembrie 2019 la Alba Iulia, cu cea de-a patra ediție a Conferinței Repatriot, care va avea loc la Universitatea 1 Decembrie 1918, în Amfiteatrul A9, între orele 17.00-19.00.

Conform celui mai recent studiu Repatriot, 47% dintre emigranții români își doresc să revină acasă și să își reafirme identitatea națională. Cu toate acestea, birocrația, corupția, viața politică actuală și nivelul scăzut de trai reprezintă bariere puternice în conectarea cu cei dragi, a reîntoarcerii acasă și în calea acțiunii lor pentru schimbarea în bine a României.

Prin urmare, astăzi, este necesar să discutăm mai mult între noi și să întărim puntea de legătură dintre românii din țară și din străinătate, construind o comunitate unită, bazată pe valorile civilizației occidentale.

Printre cele mai importante teme ale conferinței, menționăm evocarea acțiunilor Repatriot din 2015 și până în prezent, prezentarea inițiativelor pentru anul 2020 și evidențierea oportunităților din România.

Invitații evenimentului vor formula răspunsuri pentru următoarele întrebări:

  • Cum lucrăm în România de azi pentru ca tinerii să se întoarcă mâine? Cum va impacta inteligența artificială și digitalizarea în general viitorul României?
  • Cum arată România pe care ne-o dorim? Avem proiecte majore? Ce face fiecare pentru asta?
  • Cum putem crea legături și parteneriate de succes dincolo de granițele țării?

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 noiembrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...