Actualitate, Interviuri, Locale, Politica, Stiri, Stiri teius

TEIUȘUL, un oraș cu ambiții socio-edilitare mari, aflat la răscruce de drumuri și … vremuri

„MIREL, primarul care face!”

Oraș tânăr, înființat prin Legea nr. 66 din 15 iulie 1994, cu o populație de circa 7000 de locuitori, aflat la răscrucea unor magistrale auto și feroviare importante ale României ( DN 1 ȘI DN 14 B – precum și magistrala feroviară 200 si 300), la distanțe aproape egale de principalele orașe din centrul țării, Teiușul cunoaște în ultimii ani, o dezvoltare considerabilă, vizibilă cu ochiul liber de către toți cei dispuși să vadă cum se schimbă încet-încet în bine, viața și confortul cetățenilor săi.

O echipă tânară și determinată din Primărie, coordonată de primarul orașului, Mirel Vasile Hălălai, ale cărui proiecte au primit sprijinul și girul consilierilor locali responsabili din cadrul Consiliului Local Teiuș, muncește în folosul cetățenilor din oraș, căutând surse de finanțare pentru proiectele orașului, atât din Programele Naționale de Dezvoltare Locală, fonduri europene disponibile și nu în ultimul rând prin folosirea cu maximă responsabilitate și grijă a banilor din bugetul local.

O scurtă retrospectivă merită făcută, tocmai în sensul de a arăta starea actuală a orașului și nu în ultimul rând teiușenii, împreună cu primarul lor, trebuie să privească spre viitor, spre un oraș modern și civilizat.

Investiția „Rețeaua de canalizare menajeră și statii de pompare în orașul Teiuș”, ce cuprinde peste 23 km de canalizare și 15 stații de pompare, în valoare de peste 5.000.000 lei, finanțată prin Administrația Fondului de Mediu, a fost finalizată în anul 2018 și deservește peste 80% dintre gospodăriile orașului Teiuș, aducând în casele majorității teiușenilor, confortul mult dorit și așteptat.

Peste 20 de străzi din oraș, printr-un proiect amplu susținut de Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de peste 12.000.000 lei, au primit haină nouă, de asfalt sau pavaj, în ultimii doi ani, eliberând cetățenii din zonă de coșmarul prafului și a străzilor de pământ și piatră, iar lucrările continuă.

Podul peste râul Mureș, investiție asteptată de zeci de ani de oameni, leagă ferm, începând din anul 2019, Teiușul de Căpud, Pețelca și celelalte sate de pe malul stâng al Mureșului, valoarea investiției, finalizată în mai puțin de 10 luni, este de 3.400.000 lei.

Apa potabilă în Pețelca și Căpud – un vis prea îndepărtat și promis de toți politicienii, cât și al cetățenilor ce trăiesc aici, este o realitate în fiecare gospodărie, începând cu anul 2018, lucrare realizată în parteneriat cu Apa CTTA Alba.

Se lucrează intens la modernizarea spațiilor verzi partea dreaptă, strada Decebal, lucrare realizată prin fonduri europene în valoare de 415.078, 43 lei, iar în partea stângă a aceleiași străzi se muncește la modernizarea trotuarelor și a scurgerilor pluviale, tot pe un proiect european, în valoare de 853.699,97 lei.

Primăria Teiușului investește și în tineri, în talentele locale, investiția în echipamentele Ansamblului „Dor Teiușan”, depășeste 125.000 lei.

Școala teiușeană este pusă la loc de cinste de către administrația locală, derulând în acest moment două proiecte finanțate din fonduri europene, de reabilitare a școlilor, clasele I-VIII și clasele IX-XII, în valoare de 10.101.637 lei .

Vrem să avem o școală teiușeană modernă, în folosul elevilor, dascălilor și nu în ultimul rând părinților.

Tot pentru generația tânară, dar nu numai, primăria vrea să înceapă lucrările la Centrul pentru tineret, o locație modernă, prevăzută cu piscină, săli multimedia, zone de relaxare și petrecere a timpului liber, în valoare de 14.648.704,04 lei.

De asemenea, un oraș civilizat are nevoie de un iluminat public eficient, rentabil din toate punctele de vedere și de cea mai bună calitate, care să pună în valoare mai bine orașul, un proiect ambițios, aflat în derulare, în valoare de 4.259.651 lei.

Reporter: Ați făcut foarte multe lucruri pentru Teiuș. Mai sunt multe lucruri de făcut?

Mirel Halalai: Sunt multe lucruri de spus, mai avem lucruri nerezolvate, străzi care așteaptă canalizarea, …..edilitare și asfalt, un trafic rutier care ne sufocă, avem de intervenit și în multe locuri din oraș și satele aparținătoare, dar încet, cu răbdare și încredere, lucrurile intră pe făgașul normal, în folosul exclusiv al cetățenilor.

Reporter: De ce vă numesc oamenii din Teiuș „MIREL, primarul care face!” ?

Mirel Halalai: Teiușul cunoaște un suflu nou, un impuls favorabil dezvoltării, susținut de oameni responsabili, cărora le pasă de soarta orașului, de copiii noștri și care lucrează în viață după principiul „Măsura valorii unui om sunt faptele sale și nu vorbele”!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...