Actualitate

Teiuş: Închisoare cu suspendare după ce a încercat să mituiască un poliţist

La data de 15 septembrie, Tribunalul Alba a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi a dispus condamnarea inculpatului Blaj Adrian din Mediaş la pedeapsa cu închisoare de 1 an şi 4 luni, cu suspendarea executării acesteia sub supraveghere, pe un termen de 2 ani, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.
În fapt, la data de 11.07.2014, la S.J.A. Alba, a fost înregistrat denunţul agentului principal de poliţie P.C.C. din cadrul I.P.J. Alba – Poliţia oraşului Teiuş – Formațiunea Poliției Rutiere care a sesizat faptul că, în timp ce se afla în executarea atribuţiilor de serviciu, pe raza orașului Teiuș, jud. Alba a constatat comiterea unei contravenţii la regimul rutier. Astfel, P.C.C. l-a depistat pe Blaj Adrian care a efectuat o manevră de depășire în zonă interzisă, iar acesta i-a oferit sume de bani pentru a nu dispune măsurile legale, respectiv sancţionarea contravenţională şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 30 de zile.
Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea altor acte de urmărire penală.
La aceeași dată, Blaj Adrian a fost prins în flagrant în biroul Compartimentului Poliţiei Rutiere din cadrul Poliţiei orașului Teiuș, după ce a dat agentului de poliţie P.C.C. suma de 150 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu lua măsurile legale împotriva conducătorului auto.
În cauză s-a colaborat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba care a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba despre încercarea de mituire a poliţistului.
Inculpatul a fost cercetat în stare de libertate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...