Cultura, Evenimente, Locale, Stiri

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia împlinește 68 de ani de existență

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” și Consiliul Județean Alba vă invită la aniversarea a 68 de ani de existență a Teatrului de Păpuși ”Prichindel” Alba Iulia.
Marți, 1 septembrie, de la orele 19.00, în curtea teatrului, va fi pus în scenă spectacolul „Zulenka”, scenariul și regia Cristian Pepino.

Înființat la 1 septembrie în anul 1952, teatrul a realizat de-a lungul timpului proiecte frumoase, pe care le-a prezentat copiilor din țară și din străinătate. La împlinirea destinului estetic al teatrului au participat, de-a lungul timpului, actori, importanți regizori, scenografi și compozitori, având ca obiectiv principal de activitate producerea și prezentarea de spectacole pentru copii, impregnate cu un puternic caracter educativ. Astfel, povești minunate, cu personaje simpatice, care au prins viață în mâinile actorilor teatrului, ateliere și lecții de teatru precum și Festivalul Internațional de teatru Povești au oferit spectatorilor momente unice.


Participarea la numeroase festivaluri naționale și internaționale a dus la consolidarea imaginii teatrului, ca instituție de profil profesionistă, care poate susține pe orice scenă, de oriunde, spectacole de teatru de înaltă ținută artistică. Dovadă în acest sens stau numeroasele premii obținute la aceste festivaluri.


Evoluția teatrului a constat și în transformarea clădirii pe parcursul anilor, ajungând astfel ca în anul 2020 reprezentațiile să aibă loc într-un teatru nou, modern, frumos, elegant, atrăgător, cu personalitate.

Noul teatru beneficiază acum și de o curte primitoare, frumos pavată, care, iată, a devenit scena unui teatru în aer liber în această perioadă.

Spectacolul de marți, 1 septembrie se va desfășura respectând aceleași reguli de programare, precum și cele de protecție și distanțare fizică prevăzute în starea de alertă.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 august 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...