Actualitate, Stiri

Taxa de parcare în Cetate devine realitate. Proiectul a trecut de votul consilierilor locali

Administraţia locală din Alba Iulia doreşte să impună reguli stricte în ceea ce priveşte parcările în Cetatea Alba Carolina. Astfel, în şedinţa de consiliu local din 31 iulie a fost aprobat proiectul de hotărâre. Vizitatorii vor trebui să achite o taxă de 2 lei pe oră, iar albaiulienii vor putea să achiziţioneze un card de acces, valabil un an, contra sumei de 30 de lei.

Potrivit proiectului de hotărâre, prin această modalitate de acces a autovehiculelor se doreşte deţinerea controlului asupra fluxului de maşini şi gestionarea traficului în parcările amenajate, atât în partea de vest a Cetăţii Alba Carolina, cât şi în interiorul acesteia.

Regulamentul prevede că au acces în Cetatea Alba Carolina doar autovehiculele cu masa maximă totală autorizată sub 3,5 tone, accesul se face doar prin sistemul de bariere montate pe strada Unirii, unde există şi o unitate prevăzută cu un dispozitiv de eliberare tichet cu cod de bare, ce funcţionează 24 de ore din 24.

Excepţie vor face doar autovehiculele Primăriei, ale Poliţiei Locale, IPJ, IJJ, ISU, MApN dar şi ambulanţele. Consilierii au mai aprobat o modificare în ceea ce priveşte cuantumul amenzilor pentru neafişarea tichetului de parcare la loc vizibil pe bord. Iniţial, se dorea aplicarea unor sancţiuni între  200 şi 400 de lei. Schimbarea adusă de consilieri prevede amenzi de doar 50 de lei.

Alte propuneri de modificări la regulamentul iniţial au constat în scutirea de la plata taxei de intrare a consilierilor locali şi a nuntaşilor, însă niciuna dintre acestea nu a fost aprobată.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...