Actualitate, Stirea Zilei

Târgul Căciulilor, duminică, 6 decembrie, la Blaj

Atestat documentar de peste 200 de ani «  Târgul Căciulilor » se desfașoară la Blaj ca în fiecare an cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae și cu siguranță va aduna în orașul de la confluența Târnavelor mii de vizitatori având în vedere că va avea loc într-o zi de duminică.

Pentru buna organizare și desfașurare a evenimentului Primăria Municipiului Blaj a aprobat instituirea unor restricții de circulație a autovehiculelor în zona centrală a orașului respectiv pe Bulevardul Republicii și pe străzile: Popa Șapca, Nicolae Bălcescu, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Andrei Șaguna și Mitropolit Ioan Lemeni.

Traficul autovehiculelor va fi oprit începând de sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 16.00 și va fi reluat doar în seara zilei de 6 decembrie, la ora 21.00.

Aproximativ 200 de comercianți din toate colțurile țării și-au anunțat deja prezența la târg, 30 dintre aceștia fiind comercianți de articole din blană, denumiți în mod popular “ căciulari”. Standurile acestora vor putea fi găsite ca de obicei în zona centrală, respectiv lângă coloana cu “ Lupa Capitolină”.

Pentru toți aceștia, în ultima ședință Consiliul Local Blaj a aprobat instituirea taxei de 15 lei/mp/zi pentru spațiul public ocupat în cazul în care standul are o dimensiune mai mică de 9 mp.

Pentru comercianții care necesită un spațiu de expunere mai mare de 9 mp taxa este de 135 lei/zi pentru spațiul public ocupat.

Ordinea și buna desfașurare a evenimentului va fi asigurată de importante efective ale Poliției Municipale, Poliției Locale și Jandarmeriei.

Anul trecut autoritățile au anunțat că la eveniment au participat peste 5 000 de persoane.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...