Actualitate, Sanatate, Social

Târg de sănătate pentru locuitorii comunei Scărişoara

Locuitorii comunei Scărişoara vor beneficia de evaluare gratuită a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor şi colesterolului cu ocazia târgului de sănătate desfăşurat în comună, în data de 12 iulie. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane în 19 Comunităţi Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia.

Târgul de sănătate este un eveniment ce face parte dintr-o campanie mai amplă de promovare a sănătăţii prin intermediul căreia se dorește atragerea și educarea populației în sensul adoptării unui stil de viață sănătos. Organizatorii îşi propun să realizeze acest lucru prin creșterea nivelul de informare şi de conștientizare a membrilor comunității cu privire la impactul stilului de viață asupra stării de sănătate și la importanța monitorizării unor parametri cheie de evaluare a acesteia.

Târgul de sănătate constă, în primul rând, în oferirea locuitorilor din comuna Scărişoara, de servicii medicale, concretizate în efectuarea unor măsurători invazive, pentru stabilirea glicemiei, colesterolului şi trigliceridelor, şi a unor măsurători neinvazive a tensiunii arteriale, înălţimii şi greutăţii. În cadrul evenimentului se vor desfăşura, de asemenea, şi activităţi de informare-educare, prin distribuirea de materiale scrise şi audio-video şi prin oferirea de informaţii şi sfaturi privind îmbunătăţirea stării individuale de sănătate de către un medic de familie. Astfel, târgul de sănătate reprezintă o bună oportunite pentru cei prezenţi de a se informa despre ceea ce înseamnă prevenirea anumitor boli prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi eliminarea factorilor de risc ce conduc la apariţia acestora, teme care vor fi abordate în cadrul târgului şi care se regăsesc în materialele informative ce vor fi diseminate de organizatori în rândul participanţilor.

Iniţiativa organizării acestui eveniment aparţine Fundaţiei Romtens care se bucură, în acest demers, de sprijinul Primăriei Scărişoara. Pentru mai multe informaţii despre campanie şi despre proiect, puteţi contacta reprezentantul local al Comitetului de Organizare, dl. Cristian VÎRCIU la telefon 0740.625.490, sau reprezentantul Fundaţiei Romtens – Cristina ROTARU, Expert informare, la telefon 021.637.30.02.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...