Locale, Stiri, Stiri Apuseni

Tânăr din Lupșa reținut de polițiști pentru braconaj cinegetic și alte 3 fapte penale

La data de 26 aprilie 2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un tânăr de 21 de ani, din comuna Lupșa, care este cercetat pentru braconaj cinegetic, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, uz de armă letală, fără drept și violare de domiciliu.

Se pare că, în seara zilei de 21 aprilie 2020, tânărul, care este deținător legal de armă de vânătoare, s-ar fi deplasat pe raza localităților Sărtaș și Valea Lupșii, pentru a vâna, fără însă a deține o autorizație.

Tânărul ar fi împușcat doi cai, care aparțineau unei familii din Valea Lupșii, aflați la pășunat, confundându-i, cel mai probabil, cu vânat.

Ulterior, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței proprietarilor animalelor, după care s-a întors la animale și l-a ucis pe unul dintre cai, care inițial fusese doar rănit.

Pentru a ascunde urmele faptelor sale, tânărul, ajutat de un bărbat de 40 de ani, din comuna Lupșa, a îngropat animalele moarte și a mascat zona cu vegetație.

Reținutul va fi prezentat azi, 27 aprilie 2020, în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 aprilie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...