Actualitate, Stirea Zilei

Tânăr de 19 de ani, dispărut în apele Târnavei, în zona Valea Lungă – Blaj

Un tânăr în vârstă de 19 ani a dispărut, duminică după-amiază, în apele râului Târnava Mare, pe raza comunei Valea Lungă. Echipe de intervenţie ale ISU Blaj şi poliţişti acţionează pentru găsirea acestuia.

Potrivit primelor informații, tânărul care ar fi dispărut în apele râului are 19 ani și este din comuna Valea Lungă. Incidentul a fost sesizat de o femeie din localitate.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, duminică, 2 august, Garda de intervenție Blaj și Echipa de căutare – salvare din cadrul Detașamentului de pompieri Aiud au fost solicitate să intervină, la ora 19.19, pe raza localităţii Valea Lungă, pentru căutarea unei persoane în vârstă de 18 ani dispărută în apele Râului Târnava Mare. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de intervenție, un autocamion de intervenție, o ambulanță SMURD și o barca pneumatică, dar persoana nu a fost găsită.

Luni dimineaţa, la ora 9.00, au fost reluate căutările pe Râul Târnava Mare.

UPDATE1: În jurul orei 11:00, tânărul a fost găsit pe raza comunei Valea Lungă, la circa 50 de metri.

Reamintim faptul că, sâmbătă seara, o minoră de 13 ani și-a pierdut viața în râul Mureș, în zona localității Uioara de Sus. Echipele de intervenție au găsit trupul neînsuflețit duminică, 2 august, la aproximativ 50 de metri în aval.

Pentru evitarea tragediilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba face un apel către părinţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase la joacă pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiţi să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. Aşadar, trebuie evitat scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.

Dacă nu ştiţi sa înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat.

Nu sunt indicate nici actele de teribilism prin plonjarea în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii. Cetăţenii trebuie să ştie că nu e bine să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate şi că trebuie să evite scăldatul seara târziu sau în timpul nopţii.

În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 august 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...