Actualitate, Social

Tabără la mare pentru copiii merituoşi din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureş

timg_955810 copii care beneficiază de serviciile Centrului de Zi din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş se vor bucura în această săptămână de o tabără la mare.

Aceştia sunt copiii care au obţinut cele mai bune rezultate la învăţătură dintre toţi cei care frecventează centrul şi care, în plus, au avut şi o conduită ireproşabilă pe tot parcursul anului şcolar 2012 – 2013.

Tabăra este organizată în perioada 13 –  18 iulie la Mamaia Nord de Filiala Filantropia Ortodoxă Ocna Mureş, condusă de Ciprian Orga, coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş.

Tabăra la mare va fi urmată de o alta, la munte, în cursul lunii august, la care vor participa toţi cei 40 de copii aparţinând atât Centrului de Zi, cât şi Casei de Tip Familial”, a precizat Ciprian Orga.

Aşezământul Social „Sf. Mucenic Ciprian” a fost înfiinţat în anul 2003 şi funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de teolog asistent social Ciprian Orga.

Aşezământul are în prezent trei module: un centru de zi pentru copii unde 25 de copii sunt sprijiniţi pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial, îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor principii şi conduite morale de viaţă, precum şi responsabilizarea comunităţii locale faţă de problemele acestor copii, serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, primul serviciu de acest gen inaugurat în cadrul reţelei judeţene, cu scopul de a ajuta 35 de persoane vârstnice aflate în dificultate şi o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani.

Activitatea Centrului de Zi este susţinută de Primăria şi Consiliul Local Ocna Mureş care, de-a lungul unui deceniu de parteneriat, şi-au adus neîncetat aportul la crearea unei vieţi mai bune pentru copiii aflaţi aici.

Totodată, nu trebuie uitaţi oamenii de bine care, deşi nu îşi doresc ca numele lor să fie făcut public, contribuie din umbră la realizarea activităţilor din cadrul Centrului,  printre care se numără şi această tabără la mare”, a adăugat Ciprian Orga, coordonatorul Aşezământului Social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureş.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...