Actualitate

Tabără la mare pentru copiii cu dizabilităţi multiple şi severe

tdscf1913Un număr de 9 copii cu dizabilităţi multiple şi severe ocrotiţi în Casele de tip familial „Sfânta Ana” şi „Sfânta Maria” din Alba Iulia s-au bucurat în perioada 15 – 21 iulie de o tabără în staţiunea Eforie Nord.

Tabăra de agrement şi terapie a fost organizată de Filiala Totoi a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Primăria Cumpăna din judeţul Constanţa.

Administraţia locală le-a asigurat copiilor şi însoţitorilor condiţii optime de cazare şi hrană, transportul fiind asigurat de Filiala Totoi a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă.

Copiii, însoţiţi de patru adulţi, au fost cazaţi la un complex din staţiunea Eforie Nord.

Pe lângă cura la mare, copii au efectuat zilnic câte o excursie în staţiunile Mării Negre, vizitând mai multe obiective turistice: Delfinariul, Acvariul şi Planetariul din Constanţa, s-au putut plimba cu telegondola şi au vizitat Parcul Aqualand în Mamaia şi staţiunile Costineşti şi Eforie.

În toate aceste deplasări copiii au fost însoţiţi de asistentul social al Primăriei Cumpăna care le-a asigurat transportul şi ghidajul.

Primăria Cumpăna, prin doamna primar Mariana Gaju, domnul viceprimar, Consiliul Local şi doamna asistent social Marilena Ceauşescu au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca beneficiarii taberei să fie cât mai mulţumiţi şi mai ales să se bucure de aerul şi terapia de la malul Mării Negre, pe care copiii nu au văzut-o niciodată.

Calde mulţumiri, stimă şi consideraţie tuturor celor care ne-au ajutat să oferim acestor copii greu încercaţi de destin, câteva clipe de fericire şi momente de neuitat, în special reprezentanţilor Primăriei Cumpăna din judeţul Constanţa şi mai ales doamnei primar Mariana Gaju, care s-a implicat în mod direct cu dragoste şi compasiune în activitatea noastră, presărând bucurie şi fericire în ochii şi sufletul acestor copii”, a precizat părintele Teofil Slevaş, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Totoi.

Casele de tip familial „Sfânta Ana” şi „Sfânta Maria” din Alba Iulia ocrotesc în prezent 30 de copii cu dizabilităţi multiple şi severe, cu vârste între 2 luni şi 18 ani.

Copiii provin în mare parte din fostul Leagăn de copii din Alba Iulia, care în anii 2000 a fost desfiinţat în cadrul procesului de reorganizare a sistemului de asistenţă socială din România.

Cele două case de tip familial funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Filiala Filantropia Ortodoxă Totoi, Consiliul Judeţean Alba şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...