Actualitate, Cultura

Tabăra internațională de artă IM Klein – Blaj, la al XIX-lea succes

Primăria Municipiului Blaj a organizat în perioada 29 iulie – 8 august, Tabăra Internaţională de Artă „Inocenţiu Micu Klein”. Ajunsă la ediţia a XIX-a, Tabăra Internaţională de Artă a reunit, în acest an, 30 de artişti plastici, pictori şi sculptori, din judeţele Alba, Maramureş, Iaşi, Vâlcea, Bihor, din Bucureşti, dar şi din afara graniţelor ţării, din Italia şi Republica Moldova.

Pe parcursul a aproape două săptămâni, artiştii au organizat vernisaje, au participat la ateliere practice, seri culturale și la excursii de documentare. Participanţii la tabără au beneficiat, în mod gratuit, pe întreaga perioadă, de cazare, masă, transportul în excursiile de documentare, precum şi de unele materiale, în funcţie de aria de interes.

Modalitatea artiştilor de a răsplăti comunitatea pentru invitaţia făcută este ca an de an să doneze secţiei de artă contemporană din cadrul muzeului din Blaj câte două lucrări. În acest fel zestrea culturală a urbei de pe Târnave a ajuns să fie una considerabilă. Nu mai puţin de 600 de opere de artă sunt rezultatul direct al organizării acestei tabere.

Prima acţiune din programul taberei a avut loc miercuri, 29 iulie, la Muzeul de Istorie „Augustin Bunea”, odată cu vernisajul a două expoziţii personale, semnate de artistul blăjean Horea Cucerzan. Recunoscut în ţară şi în străinătate, pictorul este iniţiatorul acestei tabere la Blaj şi are în portofoliu 19 ediţii în postura de director. Tabăra s-a încheiat sâmbătă la orele 11.00 cu vernisajul expoziției care cuprinde lucrările realizate de către artiști în zilele petrecute în Cetatea Culturii Ardelene.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 august 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...