Actualitate, Social

SVM continuă lupta pentru locuri de muncă şi cere Curţii de Apel Bucureşti anularea imediată a deciziei CNA

ziuaminerului311Sindicatul Viitorul Mineritului (SVM) a solicitat Curții de Apel București suspendarea și anularea deciziei Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) din data de 15 octombrie 2013, cu privire la “intrarea în legalitate în privinţa spoturilor aferente campaniei de promovare în spaţiul audiovizual a proiectului minier de la Roşia Montană”.

Oamenii din Roșia Montană au dreptul să-și facă vocea auzită și, doar pentru că unora nu le place ce aud, nu înseamnă că nu putem să ne apărăm dreptul la opinie și la muncă.

Sindicatul „Viitorul Mineritului”, în calitate de titular al spoturilor publicitare suspendate, atacă această decizie în instanță pe baza a cinci argumente esențiale:

1. Nu există o motivare a acestei decizii, în afara enumerării generale a unor articole de lege pe care este evident că nu le-am încălcat.

2. Luarea unei decizii cu privire la spoturile publicitare în cauză nu era inclusă pe ordinea de zi a şedinţei CNA din 15.10.2013.

3. Luarea unei decizii cu privire la spoturile publicitare s-a făcut cu încălcarea unui elementar drept la apărare al nostru, neavând în niciun fel posibilitatea să ne exprimăm punctul de vedere în respectiva ședință care a precedat decizia.

4. Decizia atacată a fost adoptată cu încălcarea normelor de ordine publică privitoare la procedura de vot, nefiind întrunit un cvorum valabil.

5. Decizia contestată a fost luată în absenţa punctului de vedere al Consiliului Român pentru Publicitate („RAC”).

Am solicitat instanței să constate că decizia CNA este evident nelegală, pentru că e revoltător cum o instituție a statului încalcă dreptul elementar la apărare și la opinie. Sindicatul „Viitorul Mineritului” reprezintă o organizaţie non-profit care apără dreptul la muncă al oamenilor din zona minieră Roșia Montană și împrejurimi. În virtutea deciziei CNA, acești oameni vor fi lipsiți, astfel, de o modalitate legală şi democratică de manifestare a propriilor opinii şi a voinţei lor cu privire la proiectul minier în dezbatere.

Cristian Albu
Președinte Sindicatul “Viitorul Mineritului”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...