Actualitate

Suspecţi de trafic de minori şi proxenetism, reţinuţi

foto: ziaruloval.ro
foto: ziaruloval.ro

DIICOT. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  – Serviciul Teritorial Alba Iulia, împreună cu ofiţeri  de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba au desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii traficului de persoane. Astfel, a fost începută urmărirea penală şi pusă în mişcare acţiunea penală faţă de doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori,  prev. de art. 13 alin. 1 din Legea nr. 678/2000 modificată, cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod penal; proxenetism,  prev. de art. 329 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin 2 Cod penal;  prostituţie, prev. de art. 328 Cod penal.

S-a reţinut că, în cursul anului 2013, inculpaţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale diferite de timp au recrutat mai multe minore domiciliate în municipiul Aiud, jud. Alba şi având între 15 şi 17 ani, în scopul exploatării lor sexuale, intermediind legăturile cu diverşi „clienţi” şi transportând minorele la domiciliile acestora. Mai mult, inculpatul N. R. A., în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale şi la intervale diferite de timp, a înlesnit practicarea prostituţiei şi unor persoane de sex feminin  majore, activitate de pe urma căreia, acesta a obţinut foloase materiale injuste. Inculpaţii au încercat zădărnicirea aflării adevărului prin influenţarea unor părţi sau martori.

Inculpaţii au fost reţinuţi prin ordonanţele procurorului emise la 25.09.2013, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a se formula propunere de arestare preventivă  la Tribunalul Alba, instanţă competentă material şi teritorial. Inculpaţii beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

BCCO Alba. Membrii unui grup infracţional sunt suspectaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. că au racolat mai multe minore şi tinere cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, în urma investigaţiilor efectuate, au documentat activitatea infracţională a două persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.

Cei în cauză sunt suspectaţi că, în cursul acestui an, la intervale diferite de timp, au recrutat mai multe minore din Alba în scopul exploatării sexuale, intermediind legăturile cu diverşi clienţi şi transportând minorele la domiciliile acestora.

Unul din suspecţi este bănuit că a înlesnit practicarea prostituţiei şi unor femei majore, activitate de pe urma căreia a obţinut foloase materiale injuste. De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi încercat zădărnicirea aflării adevărului prin influenţarea unor părţi sau martori.

Suspecţii au fost reţinuţi, la data de 25 septembrie a.c., urmând a se formula propunere de arestare preventivă la Tribunalul Alba, instanţă competentă material şi teritorial.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...