Actualitate, Social

”Suntem pro! Pentru șanse egale!”

Asociația DORA D’ISTRIA, în parteneriat cu S.C. ABEONA S.R.L., S.C. FORMARE MANAGERIALĂ ÎN TURISM – FMT S.R.L. și S.C. PRO EXPERT S.R.L a organizat în data de 24.04.2015 – 25.04.2015 conferință de presă, seminar de informare adresat managerilor și personalului din autoritățile publice locale și centrale, dar și concurs pentru persoane certificate la cursurile de calificare/recalificare. Evenimentul organizat în cadrul proiectului ”Suntem pro! Pentru șanse egale!” a avut loc în cadrul pensiunii Select, Str. Biruintei Nr. 72, Alba Iulia.

Proiectul implementat pe o perioadă de 18 luni, în intervalul mai 2014 – noiembrie 2015 beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie: 6.3 „Promovarea egalității de șanse pe piața muncii”.

Proiectul asumă ca obiectiv general facilitarea accesului egal și creșterea oportunităților de ocupare/menținere pe piața muncii pentru minim 1120 de femei și persoane apartinând grupurilor vulnerabile, prin participare la programe de formare profesională și promovarea/consolidarea principiului egalității de șanse/de gen sau nediscriminării în regiunile Centru, București-Ilfov, Nord Est, Vest, Nord Vest, Sud Est, Sud Muntenia.

Ca și obiective specifice ale proiectului sunt evidențiate informarea, conștientizarea și sensibilizarea personalului din autorități publice locale/centrale și al organizațiilor societății civile privind necesitatea de a aplica principiile egalității de șanse/de gen pe piața muncii și în societate; îmbunătățirea accesului pe piața muncii a minim 804 persoane din grupul țintă prin calificare/recalificare; facilitarea accesului egal, a mobilității și a șanselor egale pe piata muncii a grupului țintă prin participarea la programe de formare – dezvoltare a carierei, inițierea unei afaceri sau TIC pentru minim 195 femei.
Cursuri de calificare organizate la nivelul proiectului: lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc, lucrator in cresterea animalelor, camerista, lucrator in tricotaje – confectii, cofetar – patiser, administrator pensiune turistica, organizator de conferinte, congrese, targuri si expozitii.

Cursuri de initiere/specializare organizate la nivelul proiectului: competente antreprenoriale (antreprenoriat), competenta de a invata (dezvoltarea carierei), competente informatice (TIC).

Prin absolvirea unuia dintre cursurile dezvoltate prin proiect se beneficiaza de o subventie ce poate avea o valoare cuprinsa intre 500 – 1 500 lei, in functie de cursul urmat.

Pentru orice informaţii legate de proiect, ne puteţi contacta la e-mail monicadumitra@gmail.com sau telefon 0725 892 233 persoană de contact Monica Dumitra, Expert informare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...