Actualitate, Stiri

Succesul în absorbţia fondurilor nerambursabile dezbătut în conferinţa regională privind programul REGIO

Conferinta REGIOCum se scrie un proiect de succes, ce metode de promovare se folosesc, dar şi domeniile de finanţare nerambursabiiă şi sumele alocate acestora până în 2020, au fost principalele teme discutate în cadrul evenimentului organizat de către ADR Centru, joi 8 mai 2014, la Alba lulia. Conferinţa Regională privind implementarea măsurilor de comunicare pentru Programul Operaţional Regional a reunit peste 50 de participanţi din toată Regiunea Centru. Reprezentanţii instituţiilor, ai mediului privat, din mediul universitar dar şi voluntari, s-au reunit la cea de-a cincea ediţie a evenimentului destinat reţelei de multiplicatori Regio.

ADR Centru a organizat acest eveniment pentru promovarea rezultatelor concrete obţinute în implementarea programului REGIO şi pentru ilustrarea impactului acestora asupra vieţii cetăţenilor din Regiunea Centru. Discuţiile din cadrul acestei reuniuni au gravitat în jurul subiectelor prezentate de către comunicatorii REGIO, care au spus „povestea” fiecărui proiect, de la idee, la realizare, modul în care 520 milioane euro fonduri nerambursabile sunt investite în economia Regiunii Centru şi susţin dezvoltarea climatului socio-economic regional. 5-a vorbit despre proiectele de creştere a siguranţei publice în marile oraşe, de investiţiile în învăţământ, dar şi de reabilitarea fostelor situri industriale poluate. Participanţii şi-au împărtăşit experienţa în ceea ce priveşte transformarea prin care trec oraşele şi modernizarea lor, despre îmbunătăţirea serviciilor din mediul social, din sănătate şi din structurile de sprijin pentru persoanele cu nevoi speciale. Prin filmul prezentat, impactul investiţiei fondurilor asupra dezvoltării regiunii a fost ilustrat 3D şi a fost un exemplu în ceea ce priveşte modul în care se face eficient promovarea proiectelor. Filmul a surprins atât modernizarea infrastructurii rutiere, sociale, educaţionale şi de turism, cât şi noile direcţii de dezvoltare creionate de noul Program Operaţional Regional 2014-2020, care capătă tot mai mult contur, în timp ce implementarea actualului POR 2007-2013 se apropie de sfârşit!

Conferinta REGIO2„Sunt deja şapte ani de implementare a Programului Operaţional Regional, perioadă în care fiecare cetăţean al Regiunii Centru a putut vedea, auzi sau citi despre Regio şi fondurile investite ;n fiecare judeţ, adică Alba, Braşov, Covasna, Harghito, Mureş şi Sibiu. Pe parcursul acestor ani, comunicarea dintre ADR Centru şi partenerii noştri, beneficiarii proiectelor REGIO, a fost reciprocă şi fiecare parte a încercat să răspundă cât mai bine solicitărilor uneori prea birocratice şi cu toţii ne-am adaptat mesajul nevoilor cetăţenilor. Subliniez aceste aspecte deoarece această experienţă ne-a susţinut mereu în a fi pe primele locuri la nivel naţional, în domeniul dezvoltării regionale. în acelaşi timp, deja se ştie că viitorul Program Operaţional Regional va finanţa mult mai multe domenii, iar rezultatele obţinute până acum la nivel regional reprezintă pentru ADR Centru o bună recomandare în faţa structurilor Uniunii Europene”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Pe parcursul evenimentului au mai fost prezentate cele mai recente date privind absorbţia fondurilor europene prin proiectele finanţate de Programul Operaţional Regional în Regiunea Centru şi s-au discutat cele mai bune metode de pregătire a proiectelor finanţabile din fondurile europene în perioada 2014-2020, ţinând cont de experienţa deja acumulată în anii 2007-2013 pentru derularea proiectelor finanţate de REGIO.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 mai 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...