Actualitate, Social, Stiri

Studenţii albaiulieni au atitudine… împotriva drogurilor

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, desfăşoară proiectul de prevenire a consumului de droguri „Studenţii au atitudine”.

Proiectul are ca temă prevenirea consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), iar obiectivul general constă în conştientizarea asupra riscurilor consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive precum şi creşterea nivelului de informare privind posibilitatea de accesare a serviciilor de asistenţă şi prevenire existente la nivel local.

În cadrul proiectului, în perioada decembrie 2014-iunie 2015, vor fi organizate o serie de activităţi în care vor fi implicaţi 400 de studenţi (de la învăţământul la zi) din cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, după cum ne anunţă Claudiu Duşa, coordonator CPECA Alba.

Potrivit rezultatelor primului studiu în rândul studenţilor (SPS – Students Population Survey) din opt centre universitare din România, prevalenţa consumului de droguri de-a lungul vieţii este de 23,2%, aici fiind incluse toate tipurile de droguri ilegale, dar şi tranchilizante (administrate fără prescripţie medicală) şi substanţele noi cu proprietăţi psihoactive comercializate sub numele de „droguri legale” sau „plante etnobotanice”.

Conform datelor cpeca, dintre drogurile ilegale cel mai consumat este canabisul (20,9%), urmat de ecstasy, ciuperci halucinogene, ketamină, cocaină, LSD şi amfetamine. Heroina înregistrează valori sub 1%. Substanţele noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) au o prevalenţă pentru consumul de-a lungul vieţii de 9,5%, iar consumul de tranchilizante fără prescripţie medicală înregistrează valoarea de 3,6%.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...