Actualitate, Stirea Zilei

Strauss Festival Orchestra Vienna pentru prima data in Alba Iulia

Renumita orchestra Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinara a sopranei vieneze Monika Mosser, concerteaza, pentru prima data in Alba Iulia, joi, 10 decembrie, la Casa de Cultura a Sindicatelor. 

Strălucirea autentică a Vienei, pentru prima dată în Alba Iulia!

Christmas in Vienna

Joi, 10 decembrie, ora 19.30, Casa de Cultură a Sindicatelor

Fascinanta lume vieneză se va deschide și în acest an publicului din România prin intermediul unui spectacol 100% vienez – Christmas in Vienna! Pentru al șaptelea an consecutiv în țara noastră și pentru prima dată în Alba Iulia, Strauss Festival Orchestra Vienna aduce Crăciunul în pași de vals. Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijată de maestrul Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser va concerta joi, 10 decembrie, ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor, artiştii sunt consideraţi ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice. Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth și a primit în rândurile sale de-a lungul anilor pe cei mai talentați muzicieni, păstrându-și, astfel, de-a lungul timpului, supremația între orchestrele de același gen. Strauss Festival Orchestra Vienna este binecunoscută de publicul din România, mai ales că s-a numărat printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu. Programul concertelor din România este similar Concertului de Anul Nou, pe care Orchestra îl susține în Wiener Konzerthaus.

Născut in Vienna, Maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii. Maestrul Büchler este recunoscut pentru jovialitatea şi umorul cu care interacţionează cu publicul, creând o atmosferă destinsă, de bună dispoziţie, de adevărată sărbătoare.

Monika Mosser este o artistă cu adevărat vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul și la Universitatea de Muzică din Viena, a câștigat Concursul Internațional de Operetă “Nico Dostal”, începându-și cariera de solistă la Volksoper Wien. Fiind o soprană cu uimitoare abilități interpretative, Monika Mosser are un repertoriu larg și divers, care cuprinde arii de operă, operete, dar și musical-uri celebre. Performanțele sopranei au încântat audiențele din toate colțurile lumii. Monika Mosser este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra, toate concertele fiind sold-out. De altfel, Monika Mosser este prima solistă vest-europeană invitată să cânte împreună cu Filarmonica din Moscova.

Trăiește un Crăciun de poveste în cea mai distinsă companie: Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijată de maestrul Willy Büchler, cu participarea sopranei Monika Mosser! Joi, 10 decembrie, ora 19.30, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia.

Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro. În funcție de așezarea în sală, biletele sunt disponibile la două categorii de prețuri: categoria VIP – 100 de lei și categoria I – 80 de lei.

www.guth-strauss-vienna.at

Programul concertului va conține:

Christmas in Vienna

Strauss Festival Orchestra Vienna

Dirijor Maestro Willy Büchler

Soprano Monika Mosser

Johann Strauss Jr.

Einzugsmarsch aus dem „Zigeunerbaron“

Johann Strauss Jr.

Wein, Weib und Gesang” op. 333

Robert Stolz

Du sollst der Kaiser meiner Seele sein“

Johann Strauss Jr.

Banditen – Galopp” op.378

Johann Strauss Jr.

Wildfeuer” op. 313

Josef Strauss

Thalia” op. 195

Johann Strauss Jr.

Wiener Blut“ Duett in Soloversion

Johann Strauss Jr.

Vergnügungszug” op. 28

******

Johann Strauss Jr.

Wo die Citronen blüh’n” op. 364

Emmerich Kálmán

Was in der Welt geschieht“ from „Zirkusprinzessin“

Josef Strauss

Winterlust” op. 121

Johann Strauss Jr.

Donauweibchen” op. 427

Franz Lehár

Hör ich Zymbalklänge“ from „Zigeunerliebe“

Josef Strauss

Feuerfest!” op. 269

Johann Strauss Jr.

Auf der Jagd” op. 373

******

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...