Actualitate

Strategia de Dezvoltare a judeţului Alba a ajuns în faza consultărilor publice

Intalnire CJ AlbaConsiliul Judeţean Alba a demarat seria consultărilor publice dedicate finalizării Strategiei de Dezvoltare a judeţului Alba pentru perioada 2014-2020, document ce a trecut în etapa de analiză-diagnostic a stării actuale de dezvoltare economică a judeţului şi de pregătire a redactării viziunii și obiectivelor strategice, de stabilire a direcţiilor de dezvoltare, formulare a politicilor şi programelor de dezvoltare.

„Ieri am avut o întâlnire la Blaj, iar astăzi ne-am întâlnit la Alba Iulia, cu reprezentanți ai administrațiilor locale, mediului de afaceri, Grupurilor de Acțiune Locală și ONG-urilor din aceste zone pentru a analiza ce s-a lucrat până acum la strategie și pentru a vedea toate punctele de vedere. Acest document ne este necesar pentru a stabili direcțiile de dezvoltare ale județului Alba, pentru perioada 2014-2020, fiind și un important instrument de programare pentru utilizarea fondurilor europene.” , a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Viziunea de dezvoltare a judeţului va reprezenta forma acceptată de comunităţile ce formează judeţul Alba, identitatea şi valorile lor comune, ceea ce acestea consideră relevant, important, credibil şi valoros pentru propria lor dezvoltare. Tocmai de aceea, realizarea Strategiei se bazează pe principiile participării, transparenţei, cooperării și coerenței, procesul presupunând o continuă colaborare între autorităţile judeţene şi locale, furnizori de servicii publice, grupuri de lucru şi comunitatea locală, sector privat, sector nonguvernamental, cetăţeni şi mass-media).

Strategia de Dezvoltare a județului Alba pentru perioada 2014-2020 va fi pusă în acord cu Cadrul Strategic Comun 2014-2020 şi Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, propunând pachete de politici – programe – proiecte care vor răspunde nevoilor existente şi tendinţelor de dezvoltare a judeţului în context regional şi naţional.

La ]ntâlnirea de astăzi a participat și Alin Cucui, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, precum și reprezentanții asocierii IHS România SRL, VMB Partners SA și Planwerk SRL care realizează strategia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...