Actualitate, Social

Strângere de fonduri pentru inițiativele în comunitate ale liceenilor

t1_decembrieVoluntarii echipei YouthBank din cadrul Fundației Comunitare Alba au început cu entuziasm campania de strângere a Fondului YB, destinat finanțării proiectelor de implicare în comunitate ale liceenilor în anul școlar 2013-2014. După selecția noilor membri ai echipei și câteva săptămâni dedicate activităților de teambuilding și training-urilor de specialitate, a venit timpul celei mai dificile și provocatoare etape, cea de fundraising.

Prima acțiune de strângere de fonduri a avut loc chiar de 1 decembrie, de ziua națională, pentru care voluntarii au realizat special cocarde și brățări tricolore. Harnici și ambițioși, membrii YouthBank și alți voluntari ai fundației au înfruntat frigul de afară la standul amenajat pe durata întregii zile în Parcul Unirii și unde trecătorii au putut cumpăra, pe lângă cocarde și brățări “handmade”, calendare de buzunar dedicate zilei naționale și baloane tricolore. Acțiunea a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia și magazinului Rin’Art.

ttricolor_party

1 decembrie a continuat seara cu “Tricolor Party”, o petrecere organizată de voluntarii YouthBank la Le Papion Cafe Bar din Alba Iulia și unde participanții, cărora li s-a cerut să vină cu un material tricolor la ei, au putut comanda cocktail-uri tricolore (nealcoolice), realizate special cu această ocazie. Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Le Papion Cafe Bar, cu sprijinul Societății de Transport Public Alba Iulia.

ttoy_partyAcțiunile de strângere de fonduri au continuat cu un party organizat la Club Allegria și unde responsabili cu distracția au fost DJ Marius și MC Baloo. Intitulat “Toy Party” și desfășurat în preajma lui Moș Nicolae, evenimentul a fost dedicat și strângerii de jucării, astfel că participanții au avut posibilitatea de a aduce jucării care apoi vor fi donate, de sărbători, unor copii cu care soarta a fost mai puțin generoasă. Pentru gestul lor frumos toți au primit, din partea Club Allegria, un cocktail YB gratuit și bineînțeles nealcoolic. Iar ca distracția să fie maximă, la tombola organizată în cadrul Toy Party, câțiva participanți au câștigat frumoase seturi de căști audio. Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Club Allegria, cu sprijinul Societății de Transport Public Alba Iulia.

Campania de strângere de fonduri pentru Programul YouthBank Alba, destinat liceenilor și comunității, va continua în perioada următoare cu vânzarea de felicitări de Crăciun și calendare de buzunar, urmând ca punctul culminant al acestei luni să fie în 19 decembrie, când la Alba Mall se va desfășura a cincea ediție a evenimentului “Fabrica de Bucurii”, eveniment care aduce multă bucurie copiilor, surprize plăcute albaiulienilor și tuturor celor care vor lua parte la el.

Liceenii voluntari în cadrul YouthBank își propun să strângă până în februarie 2014 un fond de cel puțin 20.000 lei, fond din care să finanțeze apoi inițiativele de implicare comunitară ale colegilor lor de generație. Cei 12 tineri entuziaști, ambițioși și dornici să inspire și să producă schimbare în comunitatea lor sunt David Bratiloveanu, Vasile Bulgaru, Denisa Costan, Adelin Curuia, Cosmin Hărăstășan, Andreea Idita-Șeican, Cătălin Ioaniciu, Oana Murar, Ligia Novăcean, Denisa Picoș, Amalia Slevaș și Amalia Stoia, coordonați de Elena Vîrdea, nimeni alta decât șefa promoției 2013 a Universității “1 Decembrie 1918” și membru fondator, în 2009, al YouthBank Alba.

Programul YouthBank are, în acest an școlar, ca principali parteneri locali Consiliul Local, Primaria Municipiului Alba Iulia și Dacia Market. Partener național este Asociația pentru Relații Comunitare, cea care a inițiat în 2006 programul YouthBank și care coordonează o rețea națională de parteneri dedicați dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii și standarde. Alba Iulia este unul din cele 14 oraşe din România în care acest program se derulează în acest an școlar, alături de Bucureşti, Baraolt, Cluj-Napoca, Făgăraș, Iaşi, Ploiești, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara și Tîrgu-Mureș.

YouthBank este un program dedicat liceenilor, un program care încurajează implicarea tinerilor în viaţa comunităţii şi asumarea unor roluri active în sprijinirea semenilor. În ultimii doi ani, în cadrul Galelor Județene ale Voluntarilor, YouthBank a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat al anului în domeniul “Educație”, câștigând și secțiunea “cel mai bun coordonator de voluntari al anului”, obținând locurile 1 sau 2 la secțiunile „voluntarul anului în educație” și “voluntarul junior al anului”.

În ultimii patru ani, Fundația Comunitară Alba a format prin YouthBank liceeni în domenii oportune pentru dezvoltarea profesională viitoare: management de proiect, managementul resurselor financiare, comunicare, fundraising și vânzări, evaluare de proiecte, acordare de granturi și monitorizare.

Rezultatele acestei munci se găsesc în fiecare din cele 37 de proiecte finanțate, care au primit granturi totalizând peste 64.000 lei, reprezentând inițiativele în comunitate a 160 de liceeni.

Aceste proiecte au angrenat alți 4.000 de tineri, numărul beneficiarilor din județ fiind de peste 16.000.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 decembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...