Actualitate, Reportaje & Anchete, Stirea Zilei, Stiri

Stațiile de transport în comun din Alba Iulia „au luat-o pe ulei „

La Alba Iulia primim premii de excelență în transport, dar în realitate poluăm natura.

 

Am făcut un scurt popas în cartierul Bărăbanț pentru a vedea cum mai este viața pe acolo și imediat ne-a atras atenția starea stațiilor de autobuze STP. În poze puteți vedea stațiile de pe strada Măceșului, strada Mureșului și stația Apro Horea și situația în care se aflau în dimineața zilei de 12 septembrie 2018.

Mai exact, starea în care se aflau se referă la mulțimea de pete de ulei pe care le-am găsit pe asfaltul din stații, semn că cel puțin unul dintre autobuzele care deservește acest cartier are probleme la motor sau defecțiuni care îl determină să piardă ulei la staționare. Pe lângă aspectul evident inestetic, cred că nici nu trebuie să spunem nimic despre pericolul care îl reprezintă uleiul pe carosabil pentru orice participant la trafic.

Merită menționat că defecțiunile de acest gen ale oricărui fel de automobil constituie contravenţii la normele privind transportul de mărfuri şi persoane (taxi, transport în comun, căruţe) şi se sancţionează cu amendă. Exemple clare sunt orașele Ploiești și Timișoara unde consilierii locali au votat acordarea de amenzi în valoare de până la 6000 de lei pentru vehiculele de orice fel care sunt deteriorate, nu îndeplinesc condițiile de curățenie, poluează atmosfera sau au scurgeri de ulei sau combustibil.

Ar fi foarte interesant să aflăm cine este responsabil cu curățarea petelor de ulei din stațiile de autobuz?

Sunt 2 variante

1-Sociatatea de Transport Public care deține licența de transport în comun în Alba Iulia (deținătoare a multor premii de excelență în transport).

2-Primăria Alba Iulia care are în administrare drumurile din oraș.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 septembrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...