Evenimente, Stirea Zilei, Stiri

Ştafeta militarilor a trecut prin Alba Iulia

Printre cei 50 de membri ai ştafetei care refac drumul armatei române de la Bucureşti la Carei se numără şi doi militari din Alba Iulia. Este vorba de căpitanul Dan Diaconescu şi Alin Laslo – caporal profesionist.

Ştafeta celor 50 de militari reface drumul de la Bucureşti la Carei pe care l-a parcurs armata României în eliberarea Ardealului de nord în anul 1944.

Militarii poartă pe traseu două drapele tricolore pe care este brodat mesajul „Sacrificiul impune respect!”

Cei 50 de militari sunt pasionaţi de sport, fiind reprezentanţi ai Clubului Sportiv Steaua Bucureşti.

Militarii parcurg un traseu care a pornit la Bucureşti şi trece prin Ploieşti, Sinaia, Braşov, Făgăraş, Cincu, Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Zalău, cu sosire la Carei.

La Alba Iulia ştefeta a fost întâmpinată în faţa Porţii a III-a de zeci de elevi militari, de simpli cetăţeni şi de militarii angajaţi ai Batalionului de Geniu 136 Apulum.

Cei 50 de militari refac drumul parcurs de Armata României plecată din Bucureşti pentru a elibera nordul Transilvaniei, ocupat între 1940-1944 de trupele hortyste maghiare.

Din cei aproape 270.000 de militari români care au luptat pentru recucerirea părţii de nord a Transilvaniei, 50.000 au murit sau au fost răniţi.

Ştafeta veteranilor marchează astfel Ziua Armatei Române, 25 octombrie, care este şi ziua Regelui Mihai.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...