Social

Sprijin pentru agricultorii care au depuse proiecte pe măsura 1.4.1.

tcomunicatPreședintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a convocat astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții Agenției de Plați și Intervenție pentru Agricultură Alba, Direcției Sanitar Veterinare Alba, Direcției Agricole Alba și Camerei Agricole Alba pentru a discuta și a găsi soluții pentru situația gravă a agricultorilor din județul Alba ce au proiecte depuse și selecate în cadrul Măsurii 1.4.1. Sprijinirea Agriculturii de Semi-subzistență, dar care acum riscă să piardă finanțarea din cauza schimbării regulilor după data selectării proiectelor.

Există mai multe modificări, dar cea mai mare problemă apare din cauză că la momentul depunerii proiectului, conform ghidului solicitantului, suprafețele luate în calcul erau cele din Registrul Agricol, iar acum se iau în calcul doar suprafețele înscrise la APIA.

La nivelul județului Alba sunt circa 8.000 de fermieri care au astfel de proiecte depuse și selectate, iar o mare parte din aceștia sunt în pericol de a pierde finanțările pentru că regulile au fost schimbate în timpul jocului.

Lucrăm la o solicitare oficială pe care o vom transmite Ministerului Agriculturii, prin care cerem ca noile reguli să se aplice doar pe viitor, pentru proiectele depuse și selectate după data intrării în vigoare a acestor modificări și nu pentru proiectele deja selecate după vechile cerințe.

Nu este normal ca acești oameni să piardă finanțările pentru că se schimbă regulile în timpul jocului .” –  a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...