Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri

Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia va primi 10 ventilatoare pulmonare mecanice

Miercuri, 23.09.2020, Ministerul Fondurilor Europene și Municipiul Alba Iulia au semnat contractul de finanțare pentru achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID-19.

Este vorba despre decontarea costurilor de achiziție a celor 10 ventilatoare pulmonare mecanice achiziționate de Primăria Alba Iulia și transferate în proprietatea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Valoarea contractului este de 1.105.073,87 lei și reprezintă întreaga valoare a achiziției ce va fi decontată din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Utilizarea ventilatoarelor achiziționate de Primăria Alba Iulia se poate face inclusiv în zona de pediatrie, având un senzor de debit care permite administrarea de oxigen inclusiv copiilor.

Setările performante permit un sistem de ventilație complex, chiar și pentru apnee sau eliberarea căilor respiratorii, cu panou de control de asistență la presiune și circuit reutilizabil.

O caracteristică importantă este dată de mobilitatea aparatelor, acestea putând funcționa în regim staționar sau ca echipament mobil, fiind transportabile acolo unde este nevoie.

Fiecare aparat conține kit-uri cu flux crescut de oxigen și circuite de unică folosință și reutilizabile pentru pacientul copil sau adult.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...