Stirea Zilei, Stiri

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba prezintă câteva neconformităţi igienico-sanitare în secţiile care nu sunt reabilitate

spitalSpitalul Judeţean de Urgenţă Alba a fost verificat în cursul săptămânii trecute, în cadrul unei ample acţiuni de control, impusă de Ministerul Sănătăţii în toate unităţile spitaliceşti cu paturi din ţară.  Controlul igienico-sanitar la spitalul din Alba Iulia a fost efectuat de către reprezentanţii DSP Vâlcea. Neconformităţile identificate vizează secţiile care încă nu au fost reabilitate.

S-au contatat următoarele neconformităţi:

  • În câteva secţii, starea de igienă era parţial corespunzătoare şi anume pereţii, plafonul şi pavimentul necesita recondiţionare şi modernizare. Aceste neconformităţi au termene de remediere prevăzute în planul de conformare. O parte din recomandări au fost remediate în timpul controlului .
  • În secţia ORL  un salon are  pereţii neîntreţinuţi corespunzător, mobiler învechit.
  • Secţia boli infecţioase care se află în lucrări de modernizare şi reamenajare starea igienico-sanitară a fost corespunzătoare.
  • În blocul operator au fost identificate câteva fiole cu termen de valabilitate depăşit, parte din instrumental este învechit.
  • La spălătoria unităţii pereţii sunt degradaţi şi pavimentul parţial degradat.

La secţia exterioară Baia de Arieş s-au constatat următoarele:

  • În unele saloane pereţii sunt parţial degradaţi,  mobilierul şi lenjeria sunt învechite, grupurile sanitare au gresie şi faianţă parţial degradate.
  • Nu se asigură circuitul funcţional în spălătorie.

În urma neconformităţilor constatate s-au stabilit termene de remediere imediată pentru dezinfecţie şi curăţenie, acestea fiind rezolvate în timpul controlului. Pentru deficienţele constatate în ceea ce priveşte degradarea spaţiilor, remedierea lor se va face conform termenelor din planul de conformare.

S-a aplicat o amendă contravenţionala pe persoana fizică în valoare de 600 lei  pentru existenţa medicamentelor cu termen de valabilitate depăşit din aparatul de urgenţă al blocului operator conform HG 857/2011 art. 33, litera d). De asemenea, s-au aplicat 2 sancţiuni cu avertisment conform O.G.2/2001, pentru secţia ORL şi secţia psihiatrie cronici Baia de Arieş.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...