Actualitate, Comunicate, Sanatate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Spitalul Județean de Urgență Alba, pregătit în cazul unui aflux de pacienți în acest weekend

Pentru a fi pregătiți pentru perioada manifestărilor de la Alba Iulia ocazionate de împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, medicii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia au luat mai multe măsuri pentru a putea trata, dacă este cazul, un număr cât mai mare de pacienți vineri, sâmbătă și duminică. Pentru a-și ajuta colegii de serviciu, medicii liberi vor asigura gărzi la domiciliu și sunt pregătiți să vină la spital în scurt timp dacă este necesar.

De asemenea, la ultimul raport de gardă s-a decis ca în această perioadă personalul medical să nu își ia concediu de odihnă, iar o atenție deosebită s-a acordat Unității de Primiri Urgențe, unde turele au fost suplimentate.

O altă măsură luată a fost aprovizionarea corespunzătoare cu medicamente și materiale a farmaciei, respectiv, suplimentarea rezervelor de sânge.

Totodată, spitalul are, în momentul de față, un număr cât s-a putut de mare de paturi libere și rezerve, o atenție deosebită fiind acordată secțiilor chirurgie generală, ortopedie-traumatologie și cardiologie,însă nu au fost neglijate nici celelalte specialități.

De asemenea, un punct de prim-ajutor este organizat lagaleriile de lângă Poarta a III-a Cetății, unde sunt mobilizați medici șiasistenți.

În cazul în care este nevoie, Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia este pregătit să declanșeze planul alb de intervenție și să asigure asistență medicală pentru un număr mare debolnavi, care depășește capacitatea zilnică.

SJU Alba Iulia este unitatea sanitară cea mai complexă a județului care funcționează din anul 1973 și asigură asistență medicală pentru peste 60.000 de locuitori ai municipiului, dar și pentru cei circa 330.000 din județ. Unitatea are 763 de paturi,acoperind 25 de specialități medicale, o parte fiind unice la nivelul județului: compartiment terapie intensivă coronarieni, oncologie medicală, neurochirurgie, chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, anestezie și terapie intensivă pentru pacienți critici, chirurgie maxilo-facială, nefrologie acuți și hematologie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 noiembrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...