Actualitate, Stiri

Spitalele din Alba, controlate de inspectori DSP. Vezi care este situaţia în Aiud, Abrud, Cugir, Sebeş, Blaj şi Cîmpeni

DSP AlbaUn număr de şapte spitale din Alba au fost verificate de inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. Au fost depistate o serie de neconformităţi, însă nu foarte grave. În această săptămână este verificat şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Inspectorii DSP Alba efectuează verificări la spitalele din Arad. După finalizarea verificărilor încrucişate la toate spitalele din ţară, se va elabora un raport care va fi prezentat ministrului sănătăţii.

La Spitalul Aiud au fost identificate probleme la blocul operator şi spălătorie. Acestea sunt dotate cu utilaje învechite, însă, conform planului de conformare, în 2014 cele două obiective vor fi reabilitate şi dotate cu utilaje noi, acţiuni care sunt deja în plină desfăşurare.

La Spitalul Abrud, neconformitatea majoră o reprezintă staţia de sterilizare, care prezintă o uzură fizică majoră. Demersurile pentru achiziţionarea în acest an a unui aparat de sterilizare nou sunt demarate în colaborare cu Consiliul Local Abrud. Totodată, până la sfârşitul trimestrului III, va fi reabilitată şi spălătoria, cu respectarea circuitelor impuse de legislaţia sanitară.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud prezintă o serie de probleme din cauza clădirii vechi în care funcţionează (pereţi neizolaţi, suprafeţe vitrate cu tâmplărie veche). Acest lucru a dus la apariţia condensului şi implicit la degradarea spaţiilor. Cele mai afectate sunt grupurile sanitare, spălătoria şi blocul alimentar. Pentru anul 2014, sunt identificate sumele care vor fi alocate pentru reabilitarea acestor spaţii, precum şi pentru creşterea numărului de grupuri sanitare.

La Spitalul Blaj, singura problemă identificată o reprezintă spaţiul destul de mic alocat pentru fiecare pat, în clădirea veche a spitalului. Aici funcţionează secţiile de neurologie, psihiatrie şi boli contagioase. În urma acestor verificări, s-a constatat că unitatea medicală blăjeană se încadrează cel mai bine în normele impuse de legislaţia în vigoare.

Spitalul din Cugir se află în curs de reabilitare pentru pavilionul situat în partea dreaptă, cu secţiile de chirurgie şi medicină internă. Probleme speciale ridică blocul alimentar cu pavimentul deteriorat şi circuitul nefuncţional al laboratorului care va fi relocat odată cu reparaţia şi amenajarea pavilionului care cuprinde acest spaţiu şi ambulatoriul spitalului. Lucrările sunt programate să fie finalizate în cursul acestui an. De asemenea, se va lua în calcul şi înlocuirea mobilierului acolo unde este necesar.

Spitalul Cîmpeni prezintă o problemă din cauza structurii funcţionale monobloc, care face ca anumite circuite să fie funcţionale prin program orar şi plan de conformare. O altă problemă o reprezintă locaţia spălătoriei, un spaţiu degradat datorită condensului. Situaţia este parţial remediată prin amenajarea şarpantei spaţiului urmând să fie făcută şi igienizarea în momentul în care condiţiile atmosferice o vor permite

La Spitalul Municipal Sebeş, neconformitatea identificată se referă la circuitul blocului operator (septic, aseptic) şi a spaţiului de pregătire a instrumentarului. Rezolvarea neconformităţii se regaseşte în planul de conformare pe 2014 urmând a fi rezolvat în trimestrul II. Blocul alimentar necesită igienizarea care va fi facută tot în trimestrul II.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Spitalele din Alba, controlate de inspectori DSP. Vezi care este situaţia în Aiud, Abrud, Cugir, Sebeş, Blaj şi Cîmpeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...