Actualitate, Cultura, Stiri

Spectacolul „Farsa Maestrului Pathelin” în deschiderea stagiunii Skepsis

Stagiunea Skepsis debutează vineri, 26 septembrie 2014, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Evident va fi o premieră: este vorba de spectacolul „Farsa Maestrului Pathelin”, o adaptare după farsa medievală din sec. XV cu acelaşi titlu.

Detalii despre spectacol ne oferă cei de la Skepsis: numele autorului s-­a pierdut încă din timpurile în care farsa se bucura de largă notorietate, fiind jucată în carnavalurile, târgurile şi curţi nobiliare medievale, „Farsa Maestrului Pathelin”. Asta nu a împiedicat piesa, prin intriga simplă şi directă, prin umorul popular şi personajele tipologizate prin care satirizează moravurile şi slăbiciunile societăţii, să se numere prin reperele importante ale teatrului. Iată de ce trupa noastră a dorit să o includă în repertoriu aducând în faţa publicului un spectacol cu un ritm alert, o adaptare prin care se trasează un arc temporal ce face posibilă retrăirea unor vremuri care rămân actuale prin universalitatea atitudinilor şi comportamentelor şi caracterului uman.

Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Studenţilor: 10 lei (preţ întreg), 5 lei (preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari).

Spectacolul „Farsa Maestrului Pathelin” face parte din Stagiunea cu Skepsis, prin care Grupul Skepsis îşi propune să ofere albaiulienilor 10 spectacole de teatru şi divertisment în acest an, incluzând piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment. Mulţumim partenerilor şi sponsorilor pentru importanta susţinere pe partea materială şi financiară a proiectului. Toate încasările din spectacole urmează a fi reinvestite în dezvoltarea necesarului tehnic al trupei şi în punerea în scenă de noi spectacole pentru a reedita proiectul şi anul viitor.

Distribuţie:

Judecătorul (pe care nici un om n-­ar întrăzni să­-l judece) -­ Eugenio
Aprodul (braţul lung al legii) -­ Gabriel Muncuş
Căpitanul (pumnul legii) ­- Daniel Muntean
Pierre Pathelin – avocat, cu toate calităţile unui maestru avocat -­ Viorel Cioflică
Guillemette – soţia lui Pathelin, potrivită pentru un avocat – Ludmila Cioflică
Guillaume Joceaulme – negustor de stofe lacom şi avar ­- Răzvan Cociobea
Tibald l’Aignelet – om simplu, cu calităţi de avocat sau negustor -­ Bogdan Berar

Regia: Viorel Cioflică
Sunet: Ovidiu Olea

Partenerii evenimentului sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter­Art Aiud. Sponsori: Tipo­Rex, Supremia Grup, Loco Profiles.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...